Matchwinnaar De fauw: "Limiet beetje bereikt"

Matchwinnaar De fauw: "Limiet beetje bereikt"
Foto: © SC

Zulte Waregem toonde zich in de kwartfinales van de Beker de betere van Cercle Brugge. De 1-0 thuisoverwinning biedt perspectieven op de halve finales. Matchwinnaar was aanvoerder Davy De fauw, die al snel het enige doelpunt van de avond maakte.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Hij zat goed binnen”, aldus De fauw over zijn belangrijk pareltje. “En dat Karel D’Haene de assist geeft is ook belangrijk. Het zijn de twee oudjes die het deden vandaag.”

“Cercle Brugge stond vandaag goed in de organisatie”, had De fauw ook lof voor de tegenstander. “Ze hebben het goed gedaan, dus ik ben heel blij met deze 1-0. Dit is een goed resultaat in de Beker van België.”

“Europese uitschakeling een echte tik”

Thorgan Hazard werd uit voorzorg aan de kant gehouden. “Ik weet niet hoe het had geweest als hij er bij was geweest. Hij is natuurlijk meer aanwezig en eist vaak de bal op, maar hij zit ook niet meer helemaal fris”, aldus de rechtsachter van Essevee.

Het hoge woord is er uit: frisheid. “Ja, we ontbreken frisheid. De druk wordt wat minder hoog, we maken fouten in balbezit. Je ziet dat we graag willen, maar dat de limiet een beetje is bereikt.”

De Europese uitschakeling zindert op deze manier toch nog een beetje verder bij Essevee: “De uitschakeling in Europa, omdat we er zo dicht bij zaten, was een grote teleurstelling. Het heeft ons zowel fysiek als mentaal een tik weten te bezorgen. Maar we hebben de knop toch weer kunnen omzetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties