cerCercle Brugge
zwaZulte Waregem
1-0
1-1
1-2
3-2
Datum: 15/01/2014 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Jan Breydel
Essevee verliest, maar bekert verder
Essevee verliest, maar bekert verder
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Beker van België tegen Gent. Na de 1-0 uit de heenwedstrijd verloor het nu met 3-2. Een echte topwedstrijd werd het ondanks vijf doelpunten wel niet.

Aernout Van Lindt in Brugge

Cercle Brugge speelde vorig seizoen nog de bekerfinale tegen Racing Genk en wou dat dit jaar graag nog eens dunnetjes over doen. Dan moest het wel tegen Zulte Waregem een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd ophalen. Dat moest het zonder de geschorste Uchebo en een geblesseerde Boi klaar zien te spelen.

Bij Zulte Waregem geen Naessens en De fauw, ook Leye ligt nog in de lappenmand. Er uiteraard wel bij: Thorgan Hazard. Hij wordt al weken gelinkt aan Anderlecht, maar zit tot op heden nog steeds veilig aan de Gaverbeek.

Droge knal Bongonda wist voorsprong Cercle uit

Het eerste half uur was ei zo na een maat voor niets. Zulte Waregem had het veldoverwicht, maar speelde te steriel om echt voor grote kansen te zorgen, aan de overkant liep het in de opbouw of op de counter steevast volledig fout. Enkel Sylla kwam er voor de bezoekers een paar keer goed uit, maar zijn afwerking stond niet op scherp.

Op het halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat een hoekschop niet weg raakte en Naudts een bal van Cornelis aan de tweede paal zomaar kon binnenduwen: 1-0 en virtueel verlengingen. Lang duurde de vreugde van de niet zo talrijk opgekomen Cerclesupporters niet, want met een droge knal van Bongonda vijf minuten voor de koffie was de wedstrijd eigenlijk zo goed als beslist.

Flits Hazard, Cercle komt nog opzetten.

Cercle moest namelijk op zoek naar twee doelpunten en na een klasseflits van Hazard werden dat er zelfs drie. Hij draaide goed vrij en vond prachtig de benedenhoek, genoeg voor een voorsprong voor de bezoekers.

De wedstrijd viel daarna wat stil, maar in de slotfase kwam Cercle Brugge – met hulp van de fans – toch nog wat opzetten. Staelens maakte nog gelijk, maar verder raakte de Vereniging niet meer. Op dat moment had Hazard al een applausvervanging gekregen onder gezangen van de meegereisde supporters: “Thorgan is een Esseveeboy”. In de slotseconden werd het alsnog 3-2, maar dat hielp niet meer want er werd meteen afgefloten. Essevee bekert zo verder, zonder al te veel glans.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef   90' -
N'Diaye Ismaïla 90' -
Buysse Bart 69' -
Van Acker Thibaut 90' -
Van Roose Karel 69' -
Smolders Tim 90' -
Naudts Arne 90' -
Etock Gaël Junior 45' -
D'Haene Kristof   90' -
  Bank G Beoordeel
Kabananga Junior 45' -
Staelens Alessio 21' -
Buyl Stephen 21' -
Dewaele Gilles -  
Maertens Mathieu -  
Deconinck Jilke -  
Coppens Jo -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' -
Duplus Frédéric 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve   90' -
Verboom Bryan 90' -
Skúlason Ólafur 90' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Hazard Thorgan 84' -
Conté Ibrahima Sory 90' -
Sylla Idrissa   78' -
Bongonda Theo 75' -
  Bank G Beoordeel
Tarfi Mehdi   15' -
Caceres Raphaël 12' -
Mendy Formose 6'  
Godeau Bruno -  
de Rock Klaas -  
Kums Sven -  
Vandenbroucke Niels -  
Bossut Sammy -  
Herbeleef Cercle Brugge - Zulte Waregem

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (T)