Datum: 15/01/2014 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Diaz Arena
KV Oostende verschalkt KRC Genk (opnieuw)
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KV Oostende verschalkt KRC Genk (opnieuw)
Foto: © SC

KV Oostende mag blijven dromen van een tripje naar de Heizel. De promovendus schakelde KRC Genk uit na een regelrechte snertmatch. Sébastien Siani zorgde in de eerste verlenging voor het enige doelpunt van de partij.

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende en KRC Genk hielden het enkele weken geleden in de Cristal Arena op een scoreloos gelijkspel. Beide teams kwamen dan ook met aanvallende intenties aan de aftrap. Frédéric Vanderbiest opteerde voor een opstelling met Laurent Depoitre en Nyasha Mushekwi. Mario Been liet Jelle Vossen dan weer op de bank starten. Ilombé Mboyo stond dan weer wel in de basiself.

Kermis aan de kust?

Het waren de Limburgers die in de aanvangsfase het spel opeisten. De troepen van Mario Been hadden na de 4-0-pandoering van in de competitie dan ook het één en ander goed te maken. Die scorende intenties waren al snel opnieuw dood en begraven. Als elke slordigheid voor een doelpunt had gezorgd, vierden we vanavond kermis.

Al was er voor de pauze wel eventjes commotie. Fernando Canesin Matos ging fel door op Julien Gorius. De Fransman moest met een gapende vleeswonde naar de kant. De perswoordvoerder van KRC Genk liet ondertussen al weten dat het kwaaltje inmiddels genaaid werd. Toch zal Genk de speler wellicht eventjes moeten missen.

Geen kansen, geen doelpunten

Ook na de koffie trok het spel zich bijzonder moeizaam op gang. Fabien Camus probeerde het dan wel een aantal keer van op afstand, maar zijn pogingen misten het kader. Tussendoor probeerde Didier Ovono het publiek te vermaken met enkele kunstjes. Hij kreeg echter de lachers van de bezoekende fans – die in zijn rug hadden postgevat – op zijn hand.

Een poging op doel was ook in de tweede helft blijkbaar te veel gevraagd. De verlengingen waren dan ook een logisch gevolg van de malaise. De thuisaanhang trakteerde The Kustboys na negentig minuten dan wel op een applausje, maar bibberde al bij de gedachte aan nog eens dertig eenheden snertvoetbal.

Kermis aan de kust!

Sébastien Siani deed het Albertpark in de eerste verlenging dan toch eens ontploffen. De Limburgse defensie gaf Jonathan Wilmet te veel ruimte. De middenvelder bracht Siani in positie en laatstgenoemde verschalkte Laszlo Köteles met een lage schuiver, 1-0 en het Albertpark in één ruk wakker geschud.

Op die manier mag KVO blijven dromen van een tripje naar de Heizel. Mario Been zit dan weer met de handen in het haar. KRC Genk kan zondag maar beter winnen op het veld van Zulte Waregem om het vel van de Rotterdammer te redden. Als hij het weekend al haalt...

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' 7.8
Luissint Xavier 106' 7
Brillant Frédéric 90' 7.8
Schmisser Baptiste 90' 7.8
Lukaku Jordan   90' 7
De Schutter Niels 101' 8
Siani Sébastien  90' 7
Berrier Franck   90' 6
Canesin Fernando Matos   90' 7
Depoitre Laurent 90' 6.8
Mushekwi Nyasha Liberty 78' 6.8
  Bank G Beoordeel
Brouckaert Yohan 255' 5
Wilmet Jonathan A 12' 6.8
Dessaer Denis -  
Hempte Jimmy -  
Dumesnil Jérémy -  
Foket Thomas -  
Van Imschoot Tom -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 6
Anele Ngongca 90' 2.3
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 4.7
Koulibaly Kalidou 90' 4.7
Tshimanga Derrick 102' 2.7
Gorius Julien 28' 3.7
Hyland Khaleem   90' 0
Camus Fabien   90' 3
Ayub Timbe Masika 77' 4.3
Mboyo Ilombé 90' 3.3
Joseph-Monrose Steeven 90' 2.5
  Bank G Beoordeel
Kumordzi Bernard Yao 62' 5
Vossen Jelle   13' 8
Schrijvers Siebe -  
Simaeys Jeroen -  
Hamalainen Brian -  
Van Hout Kristof -  
Gerkens Pieter -  
Herbeleef KV Oostende - KRC Genk

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (T)