kvkKV Kortrijk
moeMoeskroen
Datum: 30/11/2016 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Guldensporenstadion
Totovytskyi kopt mak Kortrijk naar de kwartfinales
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Kortrijk plaatst zich voor de kwartfinales van de Croky Cup

Totovytskyi kopt mak Kortrijk naar de kwartfinales
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. Een kopbal van Totovytskyi volstond voor een zuinige 1-0 zege tegen Moeskroen, hoewel de bezoekers veel meer verdienden.

Beide ploegen voerden heel wat wissels door in vergelijking met hun competitiewedstrijd van afgelopen weekend. KV Kortrijk eiste in de openingsfase de bal op, maar het was Moeskroen dat na amper vier minuten de kans op de openingstreffer had. Diedhiou kwam alleen voor Sifakis, maar de paal bracht redding.

Moeskroen met de betere kansen

Kortrijk wilde wel, maar zag Moeskroen na een kwartier de wedstrijd in handen nemen. Viola probeerde het twee keer met een afstandsschot, ook Diedhiou liet zich geregeld opmerken. Kortrijk kwam er nog nauwelijks uit en moest het spel ondergaan.

Na ruim een halfuur schoot Kortrijk opnieuw wakker. Ouali sneed goed naar binnen, zijn poging met rechts ging maar net naast de kooi van Defourny. Even later kon Gigot niet genoeg kracht op zijn kopbal zetten na een prima inswinger van Mercier.

Moeskroen kwam vijf minuten voor de rust er opnieuw goed uit via Diedhiou. De aanvaller twijfelde deze keer te lang en zag zijn schot geblokt worden. De supporters gingen nog eens luidkeels achter de thuisploeg staan en dat loonde. Métanire zette zich door op rechts, Saadi kon niet afdrukken.

Geen goals in eerste helft

Beide teams mochten zich gaan opwarmen in de kleedkamers met een 0-0 tussenstand. Diedhiou had de beste kansen voor Moeskroen, maar dat vertaalde zich niet in een doelpunt. Beide ploegen gingen na de koffiepauze snel op zoek naar een doelpunt en dat vertaalde zich in een aangenaam kijkstuk.

Markovic kreeg na een vrije trap van Mohamed de ultieme kans op de 0-1, maar de paal stond opnieuw in de weg. Kortrijk kon daar slechts weinig tegenover zetten. De bezoekers bleven voor het meeste dreiging zorgen. Belhocine gooide met Kagé vers bloed in de strijd, Ouali besloot even later te zwak op Defourny.

Moeskroen laat kansen onbenut

Maar het waren de bezoekers die de beste kansen kregen. Viola stuurde Markovic in het straatje, maar die wachtte te lang om af te drukken. Sifakis kon redding brengen, opnieuw een dot van een kans voor Moeskroen. En dan is er natuurlijk die ongeschreven wet in het voetbal. Als je de kansen niet afmaakt, krijg je het deksel op de neus.

Kortrijk kwam tien minuten voor tijd eindelijk nog eens in de buurt van Defourny en het was meteen raak. De Moeskroen-doelman had geen verhaal op de prima kopbal van Totovytskyi. 1-0 voor Kortrijk en dat was eigenlijk volledig tegen de gang van het spel in. Moeskroen probeerde wel nog iets te doen aan die achterstand.

Simic zijn fantasietje kon Sifakis niet verontrusten, maar in de slotminuten moest de vervanger van Kaminski alles uit de kast halen om de gelijkmaker van Markovic te vermijden. Simic kreeg in de slotseconden nog dé kans op de 1-1, maar hij kopte in de handen van Sifakis. Kortrijk mag zo - toch wat onverdiend - naar de kwartfinales.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Lucas Dimitri 90' -
Sifakis Michail 90' -
Métanire Romain 90' -
Goutas Dimitrios 90' -
Gigot Samuel   90' -
Reis Graça João Carlos 90' -
Verstraete Birger 90' -
Rolland Elohim 90' -
Mercier Xavier 62' -
Saadi Idriss 87' -
Totovytsky Andriy 90' -
Ouali Idir 90' -
  Bank G Beoordeel
Kage Hervé 28' -
Papazoglou Sakis 1'  
Sarr Sidy -  
Pavlovic Nebojsa -  
D'Haene Kristof -  
Kaminski Thomas -  
De Mets Gertjan -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Defourny Théo 90' -
Manea Cristian Marian 90' -
Simic Stefan   90' -
Hubert David   90' -
Huyghebaert Jeremy 90' -
Mohamed Dimitri 90' -
Trezeguet 90' -
Essikal Karim 90' -
Markovic Filip 90' -
Viola Valentín Nicolás 84' -
Diedhiou Aristide Simon Pierre 90' -
  Bank G Beoordeel
Olinga Fabrice 6'  
Feruz Islam -  
Vojvoda Mergim -  
Peyre Thibault -  
Silva Vagner -  
Gulan Nikola -  
Neves Melvin -  
Herbeleef KV Kortrijk - Moeskroen