gntKAA Gent
lokSporting Lokeren
1-0
Datum: 30/11/2016 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Perbet, alweer hij, knalt Gent ronde verder na zoutloze pot
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

Gent haalt het van Lokeren met het kleinste verschil dankzij Perbet

Perbet, alweer hij, knalt Gent ronde verder na zoutloze pot
Foto: © photonews

AA Gent heeft het in de eigen Ghelamco Arena met het kleinste verschil gehaald van Sporting Lokeren. Het eerbetoon naar aanleiding van de Braziliaanse vlietuigramp was misschien het hoogtepunt. Perbet moest de Buffalo's over de streep trekken.

Voor de wedstrijd tegen Lokeren kleurde de Ghelamco Arena groen als steun voor Chapecoense, het Braziliaanse team dat betrokken raakte in een verschrikkelijke vliegtuigcrash. Voor de aftrap werd ook het Braziliaanse volkslied afgespeeld. Indrukwekkend, bekijk de beelden hieronder. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Bij de Buffalo’s kwam Rinne opnieuw tussen de palen, verder waren er basisplaatsen voor Dejaegere, Simon en Schoofs. Coulibaly haakte nog af met ziekte, het gaat rond in de Gentse kleedkamer, ook de derde en vierde doelman lagen daardoor in de lappenmand.

Dramatische pot

Bij Lokeren was Miric de eenzame spits en werd daarachter een dubbele gordel opgetrokken. Kansen? Die waren schaars in de eerste helft. Al kon Gent al in de eerste minuut op voorsprong staan, ware het niet dat Copa in twee keer de goeie deviatie van Perbet kon klemmen.

Gent dicteerde het spel, al had Lokeren ook betere momenten. Het was vooral een slechte eerste helft. Niet meer, niet minder. Schoofs zat niet meteen in de match, maar tekende wel voor de mooiste actie. Hij dribbelde voorbij iedereen, maar duwde met links over en naast. Rusten bij 0-0.

De rust haalde Steve De Ridder overigens niet. De Gentenaar in Lokerse loondienst verliet iets over het halfuur het veld en De Sutter kwam in de ploeg. Na de koffie kwam er niet al te veel beterschap. Lokeren kwam er helemaal niet meer aan te pas offensief en Gent had het gros van de kansen.

Dejaegere en Neto probeerden het van ver, Simon kreeg een goeie bal niet onder controle en Mitrovic knalde een corner pardoes op de paal. Zo heeft u meteen de grootste kansen voor het kwartier mee. Het spelpeil bleef vooral bedroevend.

Perbut opnieuw

Gent bleef wel aanvallen lanceren en werd daar dan toch voor beloond dik tien minuten voor tijd. Een doelpunt naar het beeld van de wedstrijd. Schoofs knalde op Copa, Perbet mikte de rebound op de paal maar werkte die bal dan toch nog binnen.

Net als in Lierse bevrijdde Perbet AA Gent. Ook Schoofs, die op Lierse met een afstandsschot Gent op gelijke hoogte bracht, was er dus opnieuw bij betrokken. En Lokeren? Dat mikte op de counter, maar kon te weinig kwaliteit op de mat leggen.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Schoofs Rob 90' -
Rinne Jacob 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Gershon Rami 90' -
Mitrovic Stefan 90' -
Foket Thomas 90' -
Asare Nana 73' -
Schoofs Lucas 90' -
Neto Renato 90' -
Dejaegere Brecht 88' -
Simon Moses Daddy-Ajala 79' -
Perbet Jérémy 90' -
  Bank G Beoordeel
Saief Kenny 17' -
Matton Thomas 11' -
Milicevic Danijel 2'  
Esiti Anderson -  
Van der Bruggen Hannes -  
Ndongala Dieumerci -  
Davidadze Ofir -  
Thoelen Yannick -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Ingason Sverrir Ingi   90' -
Skúlason Ari 90' -
Ticinovic Mario 84' -
Terki Mehdi 90' -
Overmeire Killian 90' -
De Ridder Steve 39' -
Bolbat Sergiy 82' -
Miric Marko 90' -
  Bank G Beoordeel
De Sutter Tom   51' -
Ansah Eugene 8'  
Straetman Bob 6'  
Jambor Nikola -  
Verhulst Davino -  
Hupperts Guus -  
Ninaj Branislav -  
Herbeleef KAA Gent - Sporting Lokeren

Vooraf