gntKAA Gent
lokSporting Lokeren
1-0
Datum: 30/11/2016 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Kan Lokeren voor het eerst in zes jaar de rivaal uit Gent verslaan?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Voorbeschouwing: AA Gent - Lokeren

Kan Lokeren voor het eerst in zes jaar de rivaal uit Gent verslaan?
Foto: © photonews

In de Gentse Ghelamco Arena staat vanavond de Oost-Vlaamse clash tussen AA Gent en Sporting Lokeren op het programma. Een derby die de laatste jaren toch wat van het pluimage verloor.

De kloof tussen Gent en Lokeren is er immers alleen maar groter op geworden de laatste jaren. De laatste zege van Lokeren dateert immers al van 2010. Dat is dus zes jaar zonder overwinning voor de jongens van Kristinsson.

En laat Gent nu net in eigen land al acht thuiswedstrijden op acht gewonnen hebben, dan schat je de kansen van Lokeren gering in. Toch kregen ook zij een opsteker dit weekend. Een penaltydoelpunt van Mijat Maric zorgde voor een broodnodige zege tegen STVV.

Bij Gent alvast geen Vandenbussche. De derde doelman is ziek. Vanhaezebrouck wou nog niet in zijn kaarten laten kijken wat de doelmannenkwestie betreft, maar er is kans dat Rinne voor deze bekerwedstrijd tussen de palen staat.

Selectie Gent: Asare, Coulibaly, Davidzada, Dejaegere, Esiti, Foket, Gershon, Matton, Milicevic, Mitrovic, Ndongala, Neto, Nielsen, Perbet, Rinne, Saief, Schoofs, Simon, Thoelen en Van Der Bruggen.

Selectie Lokeren: Verhulst, Copa, De Wolf, Maric, Ingason, Ticinovic, Monsecour, Galitsios, Skulason, Ninaj, Terki, Overmeire, Jambor, Bolbat, Miric, De Sutter, Straetman, Hupperts, De Ridder en Ansah.

Gent is volgens Unibet favoriet! Via deze link kan je bovendien een bonus van 200% krijgen tot 80 euro!

Meer nieuws

Beker van België