Reactie Schoofs wees Gent alweer de weg: "Afgeven aan Simon? Goal is goal, hé"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 6 reacties
Schoofs wees Gent alweer de weg: "Afgeven aan Simon? Goal is goal, hé"
Foto: © photonews

AA Gent won net als tegen Lierse met het kleinste verschil in de Beker van België. Alweer waren Rob Schoofs en Jérémy Perbet de helden van de dag. Dankzij hun frommelgoal zit Gent morgen in de trommel voor de kwartfinales.

Schoofs was uiteraard tevreden achteraf, al had Hein Vanhaezebrouck hem liever op Simon zien passen. "Is dat zo? Hij ging binnen, dus dan moet je daar niet veel van zeggen. Ik had hem natuurlijk liever zelf afgelegd, maar het belangrijkste is dat die erin gaat."

"Het is goed dat ik opnieuw belangrijk kon zijn voor de ploeg, alleen de afwerking was niet perfect." Dat was ook in de eerste helft het geval, toen hij de Lokerse defensie oprolde, maar net naast besloot. "Ik dacht aan een pas, maar ik kon plots blijven gaan. Als mijn afwerking beter was, had ik er twee kunnen maken."

Hier moet ik elke keer top zijn, bij Sint-Truiden had ik meer krediet

De middenvelder moet immers zijn kansen grijpen. "Als de ploeg het goed doet, kan het zijn dat je er blijft naast vallen. Daarmee is het belangrijk dat we ook deze competitie nog hebben. Ik kan niet spelen in Europa, dus de Beker is erg belangrijk voor me."

De druk is hoog. "Ik weet dat ik goed moet presteren wanneer ik een kans krijg. Anders beland ik verder weg van de ploeg. Het is anders dan bij Sint-Truiden, daar was ik kapitein en had ik meer krediet. Hier moet ik elke match echt top zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties