cluClub Brugge
La Louvière
Datum: 24/10/2004 19:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge zet zegereeks verder
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge zet zegereeks verder
Foto: © SC

Club Brugge heeft haar tiende competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. De competitieleider won de topper tegen La Louvière met 2-0.

Het waren zowaar de bezoekers die de beste start namen in het Brugse Jan Breydel Stadion. La Louvière kreeg in de aanvangsfase immers drie corners op rij. Espartero, Klukowski en Brahami waagden elk hun kans, maar scoren was hen niet gegund.

Na een kwartier kreeg Club Brugge een kans van jewelste: Nastja Ceh kwam na een knappe actie en ditto voorzet van Peter Van der Heyden helemaal alleen voor het doel van Silvio Proto. Ceh toonde zich niet koelbloedig genoeg, want zijn inzet botste op de Belgische beloftenkeeper. Vijf minuten later knalde Timmy Simons richting doel, maar opnieuw lag Proto in de weg. Op slag van rust wist Brugge dan toch te scoren: na een goede actie van Englebert kwam de bal bij Rune Lange. De Noor legde af voor Nastja Ceh, die dit keer wel wist te scoren.

Nadat Club Brugge de tweede helft was gestart met enkele kleine kansjes, kwam La Louvière opzetten.
Blay en Ishiaku waren er dicht bij, maar ook zij konden niet scoren. Op het uur kreeg Babalan een grote kans, maar de Kroatische topscorer zag zijn inzet gered worden door Proto. Wat later lag de Waalse doelman opnieuw goed in de weg, dit maal op een schot van Olivier De Cock. Ook een trap van Lange hield hij knap uit zijn doel.

Tien minuten voor het einde wist
Englebert toch nog de beslissing te forceren. De Belg legde een voorzet van Ceh in de netten. Club Brugge wint zo opnieuw, dit keer met 2-0. De Bruggelingen blijven zo aan de leiding van de competitie. La Louvière zakt wat weg in het klassement, maar met een plek in de top vijf blijven de wolven het uitstekend doen.