Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stayen
STVV haalt thuis eerste driepunter
Julie NĂ©man

Sint-Truiden haalde deze avond de eerste drie punten in eigen huis. Deze wedstrijd tegen Brussels was dan ook van groot belang onderin het klassement.

Marc Wilmots veranderde niet veel aan zijn elftal. Diabaté kreeg achterin de voorkeur op Wisniowski. Bij de bezoekers kwam Greven terug uit schorsing en verdwenen Zézéto, Nong en Selemani naar de bank.

De eerste tien minuten stonden op naam van FC Brussels. Na drie minuten was er al een kans voor Snelders maar Belic kon een eerste doelpunt verhinderen. Daarna was het de beurt aan Voskoboinikov om op doel te trappen, maar Belic kon opnieuw de Truiense meubelen redden. Na een kwartier spelen viel de wedstrijd in evenwicht. Maar in de 25e minuut had Brussels af te rekenen met een probleem. Doelman Dudas werd met rood naar de kleedkamers gestuurd wanneer hij zich buiten de zestien op de bal storte. De ongelukkige die eraf moest was Riise. Reserve-doelman Isa Izgi nam plaats tussen de doelpalen. De uitsluiting van Dudas veranderde niet veel aan de spelsituatie. STVV moest vaak het spel ondergaan, ondanks dat de kanaries met een man meer speelden. Vijf minuten voor tijd moest Beda geblesseerd naar de kant wanneer deze een elleboog-stoot kreeg van Kinet. Buvens was zijn vervanger.

STVV had duidelijk frisse moed geput uit de 45 minuten rust want het trok massaal naar het Brussels doel. En dat loonde ook. In de 55e minuut kopte Barotto een hoekschot binnen en het stond 1-0 voor de thuisploeg. Marc Wilmots nam duidelijk het zekere voor het onzekere en bracht met Kimoto een extra spits in. En het ging duidelijk goed met de hoekschoppen bij STVV want de 2-0 volgde opnieuw uit een corner. Deze keer was het doelpunt op naam van Van Imschoot. STVV kreeg 20 minuten voor tijd nog een tegenslag te verwerken wanneer Kimoto geblesseerd uitviel. Alle vervangingen waren opgebruikt en dus moest ook de thuisploeg met tien verder.

STVV heeft zijn eerste thuiszege beet en doet een goede zaak in het klassement want het wipt nu over Brussels naar de 15e plaats.