Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot stuit zegereeks Standard
bernie de vuyst

Germinal Beerschot heeft de drie punten thuisgehouden tegen Standard dankzij een zuinige 1-0 zege. Het is al de tweede nederlaag voor de Rouches deze week nadat ze donderdag onderuit gingen in de Uefacup tegen Steaua Boekarest.

De bezoekers uit Luik schoten het best uit de startblokken. Vandooren kon een voorzet juist niet goed toucheren en Luciano had een goede redding nodig om Mumlek van een treffer te houden. Daarna kwam Germinal Beerschot beter in de wedstrijd. Joao Paolo en Messoudi testten Runje. Op een echt goede kans was het voor de thuisploeg wachten tot de 33ste minuut wanneer Camara aanlegde, tot scoren kwam hij echter niet.

In de 37ste minuut was het bijna raak voor Standard, maar de gekruiste trap van Geraerts zoefde nipt voorlangs. De Rouches waren in die fase vooral gevaarlijk op standaardsituaties. Bangoura kopte een corner op doel zodat Luciano zich nog eens moest onderscheiden.

Vijf minuten na de pauze kreeg Bangoura de niet te missen kans op de openingstreffer, hij geraakte evenwel niet voorbij de Braziliaanse thuisgoalie. Aan de overkant was het enkele minuten later wel raak wanneer Messoudi Runje met een heerlijk stiffie (1-0) verschalkte.

Op het uur gaf Joao Paolo een assist aan Snoeckx die hoog over besloot. Jeugdinternational Messoudi liet zich opnieuw opmerken toen hij drie Standard-verdedigers te grazen nam, de afwerking was wel van minder kwaliteit. De Rouches konden geen vuist maken. Deflandre probeerde het dan maar van ver, zonder succes.

Diezelfde Deflandre kreeg in de 83ste minuut rood na een overtreding op Rossitto. De Luikenaars dreigde vlak voor affluiten nog eens, Luciano gaf echter geen krimp.