Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Freethiel
Germinal Beerschot in mineur naar winsterstop
Jan Martynowski

Het doel bij de bezoekers was duidelijk : om zoveel punten als vorig seizoen te hebben, moest Germinal Beerschot winnen, en daarbij hopen dat het de punten in de zaak-Cruz behield. In dat eerste slaagden de mannekes alvast niet. Beveren won door een late treffer van Sanogo met 1-0.
De eerste helft was er een om vlug te vergeten. De beste kansjes waren voor de Ivorianen van Beveren, maar een goal zat er niet in. De bezoekers speelden bleek, en zetten pas op vlak voor rust. Maar ook voor hen leverde dat niet veel doelgevaar op, zodat er werd gerust met dezelfde score als diegene waarmee men begonnen was.

De tweede helft leverde een ander spelbeeld op : de bezoekers trokken ten aanval en kregen kansen via Cruz en Dembele. Gezien Copa van dichtbij geen krimp gaf, probeerden Monteyne en De Wree het vanop afstand. Mooie schoten, maar ook hier : geen doelpunt. Tien minuten voor tijd leek het dan toch zover te zijn , maar de bal van De Wree, op bezoek bij zijn ex-ploeg, belandde op de paal. Cruz kon de rebound niet benutten. Een brilscore leek in de maak, tot Sanogo plots een run begon en de bal achter Luciano plaatste. Zijn vierde goal in 2 wedstrijden, match gespeeld.

Een koude douche voor de Ratten, die de winst op basis van een sterkere tweede helft verdienden.

Beveren: Copa Barry Boubacar, Lardenoit Kristof, Bou-Sfia Anouar (’73 Ouattara),, Kanté Seydou Badjan, Seka Roméo (’58 Arunina), Affessi Ne Marco, Eboué Emmanuel, Diallo Mohamed (’80 Vleminckx), Sanogo Moussa, Romaric Koffi N'Dri, Djiré Abdoulaye Junior

Germinal Beerschot: Luciano Da Silva, Kurt Van Dooren, Mario Cvitanovic, Pieter-Jan Monteyne, Wim De Decker, Daniel Cruz, Fabio Rossitto (’88 Dickson), Kris De Wree, Mohammed Messoudi (’85 Prince), Cadu da Silva, Moussa Dembele