Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Het Kuipje
Westerlo bouwt verder aan thuisreputatie
Kevin Pelgrims

Gent moet winnen om de derde plaats te behouden, Westerlo om de sfeer hoog te houden na het zware verlies bij Beveren. Westerlo won wel zijn laatste drie thuiswedstrijden, Gent is dus gewaarschuwd.
Westel begint echter het best, maar dwingt geen kansen af. Gent heeft alles goed onder controle en kan na een kwartier zelfs scoren. Matthys verstevigt zijn positie als topschutter van Gent en zet zijn ploeg op voorsprong.
Westerlo kan niet onmiddellijk reageren en kan de organisatie van de Oost-Vlamingen niet ontwrichten. Verder dan enkele kansen komt het niet meer voor de rust, al is Janssens er enkele keren kortbij, maar de lange bal wordt te vaak gebruikt.
Er is echter beterschap in de tweede helft, de pas ingevallen Keenan knalt op doel, Herpoel kan in hoekschop werken. Enkele minuten later zet Paas goed voor op rechts, Delen legt af voor Janssens, die hard uithaalt, maar Herpoel kan er alweer een hand tussen steken. Westerlo is in de tweede helft een stuk beter dan de Buffalo's, maar komt voorlopig niet tot scoren.
Ook de technisch vaardige Ntuka slaagt er niet in Herpoel te verschalken. Maar de kopbal van Paas kan de keeper van Gent niet stoppen. Maar is het doelpunt van de grote spits wel een kopbal? De spelers en supporters van Gent zagen Paas de bal met de hand raken, maar scheidsrechter Vermeirsch geeft nie toe.
De Kempenaars drukken nu door en gaan voor de 2-1, dat lukt hen ook. Mennes kan na het afleggen van Janssens rechtdoor schieten, Herpoel heeft geen verhaal. AA Gent kan niets terugdoen, op een schot van Matthys na. Al is het wel even spannend wanneer Vermeirsch een onrechtstreekse vrije trap toekent in de grote rechthoek van Westerlo na gevaarlijk spel. Bousoufa schiet echter in de muur.
Westerlo wint dus voor de vierde thuiswedstrijd op rij en stuurt Gent enkele plaatsen terug in het klassement. Al zal het doelpunt van Paas nog wat voer voor conversatie leveren.