Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Charles Tondreau
Vercauteren boekt eerste overwinning
Bart Hermans

Anderlecht heeft na een matige wedstrijd een belangrijke overwinning geboekt op het veld van Bergen. Twee doelpunten van een herboren Jestrovic waren genoeg om de drie punten terug mee naar Brussel te nemen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de broer van Enzo Scifo. In het begin van de wedstrijd was het wat aftasten. Na een twintigtal minuten kwam er toch wat opwinding met een schot van Deschacht door Willockx in corner gewerkt. Direct daarna kwam er een counter van Bergen, maar van Steenberghe stopte Datti perfect af. Wat later belandde een voorzet van Deschacht op de lat. Op de vijfentwintigste minuut was het dan toch raak voor Bergen; Londo kon alleen door gaan en legde de 1-0 voorbij Van Steenberghe.
Na 35 minuten begin de Bergense verdediging een overtreding op Aruna, waarna Jestrovic de penalty perfect binnenlegde: 1-1. Kort voor de rust scoort diezelfde Jestrovic opnieuw na een schitterende actie en ditto voorzet van Kompany. De nummer acht van Anderlecht lijkt herboren.
Geen vervangingen bij het begin van de tweede helft. Anderlecht nam het heft in handen, maar kon niet echt dreigen. In de 53e minuut dan toch eens wat opwinding wanneer een schot van Wilhelmsson nipt over ging. Kort daarna scoorde Jestrovic zijn derde, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In de daaropvolgende fase gaat Ingrao alleen door, maar Van Steenberghe voorkomt de 2-2. Er volgde veel middenveldspel, maar geen doelkansen meer. Op het einde van de wedstrijd kwamen er wel nog enkele kansen voor de Brusselaars, maar Willockx wilde geen derde meer binnen krijgen. In de laatste minuut was er nog een uitstekende mogelijkheid voor Bergen, maar de bal werd net voor de lijn in corner getrapt.

Anderlecht wint zo met 1-2 en komt zo terug op tweede plaats in het klassement, een mentale opsteker voor de mannen van Vercauteren.