gntKAA Gent
bevBeveren
Dario Smoje (pen) 11'
1-0
Datum: 19/02/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent wint nipt van Beveren
Mathieu De Coensel
| 0 reacties
Gent wint nipt van Beveren
Foto: © SC

Vandaag mochten de buffalo's het op eigen plein opnemen tegen de Ivorianen van Beveren. Voor de buffalo's was het al een tijdje geleden dat ze nog eens wonnen, maar langs de andere kant heeft Beveren het ook altijd zeer moeilijk op verplaatsing in Gent.

Toch begint Beveren het beste aan de match, maar het geraakt niet door het sterk georganiseerde Gent. Zo kunnen ze ook niet echt gevaarlijke kansen creëeren. Tot Gent er in de 11e minuut voor gaat. Diop krijgt een vrije schietkans, maar hij wordt foutief neergehaald door Seydou, die krijgt een rode kaart voor zijn neus geschoven met nog een terechte penalty voor Gent erbij, de rode kaart was overdreven.
Voor Gent is het de eerste penalty van het seizoen, en Smoje kan die er dan ook kalmpjes intrappen, 1-0 voor de buffalo's na 11 minuten spelen.

Erna blijft Beveren het meeste aan balbezit, maar echt gevaarlijk worden ze niet, en de verdediging van Gent houdt goed stand. Tot Gent dan nog eens komt, Diop legt af voor Vrancken, die krijgt een schietkans van buiten de baklijn en hij schiet snoeihard tegen de deklat. Maar dan komt Beveren terug, en men wordt dan toch wel gevaarlijker. Sanogo knutselt een prachtige dribbel voor elkaar, hij vindt het gat voor te schieten, maar zijn subliem schot belandt op de kruising, pech voor Sanogo en Beveren. Even later krijgt Gent ook nog een kans met Jbari, maar die vindt niet het juiste moment om te trappen.

Gent krijgt geen vat meer op het spel, en Beveren blijft tikken maar toch is het alweer Gent die gevaarlijk wordt. Jbari raakt de bal niet goed, die komt met een gelukje tot bij Diop terecht, deze haalt uit met een schot, maar ook deze belandt snoeihard op de deklat.

Beveren is ondanks de numerieke minderheid de ploeg met het meeste balbezit, en men speelt voor wat het kan. Men tikt goed rond en is daartoe zelfs eerder gedwongen door de natte grasmat, waardoor men hun technische begaafdheid niet écht kunnen tonen.
Op het einde van de wedstrijd is het alweer Beveren die het spel maakt, men krijgt enkele vrije trappen, maar deze leveren niets op.

Zo wint Gent thuis alweer tegen Beveren, die met 10 man toch vocht voor wat het kon. Beveren maakte het goede spel, maar kon door de goed georganiseerde Gent defensie niet echt gevaarlijk zijn. Belangrijkste fase in de wedstrijd was dan ook in het begin, toen Beveren rood en een penalty tegenkreeg. In een niet al te fraaie wedstrijd gaat Gent dus nipt met 3 belangrijke punten lopen. Beveren blijft in de middenmoot hangen, maar speelde met 10 man toch nog een redelijke wedstrijd. De Ivorianen brachten zelfs het mooiste spel in deze wedstrijd.