Stadion: Le Canonnier
Saai gelijkspel in Moeskroen
Rita De Meyer

door Anthony Vanderplanken

Moeskroen en La Louvière hebben het op Le Cannonier op een droge 1-1 gehouden. Twee vroege goals beslisten de match.

Na een kwartier spelen stond het al 1-1. Na tien minuten kon
Zewlakow alleen op doel af. Hij werkte droog af, waarmee de Pool mee bovenaan de topschutterstabel komt. Toch duurde het feestje niet lang, want amper twee minuten later scoorde Maton op aangeven van Guilmot de 1-1. Beide goals waren trouwens de twee enige hoogtepunten in een saaie eerste helft.

Bij het begin van de tweede helft werd de wedstrijd vijf minuten stilgelegd. Er lag te veel sneeuw op het veld, zodat de lijnen en de bal niet meer zichtbaar waren. De sneeuw deed de wedstrijd geen goed, want kansen waren er nog amper te noteren. Enkel Zewlakow en Lorenzi konden in de slotfase nog voor wat opwinding zorgen, maar scoren lukte niet.

De wedstrijd eindigde zo op een logische puntendeling, waarmee beide ploegen niets opschieten in het klassement.