Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels pakt drie belangrijke punten
Julie Néman

FC Brussels had deze namiddag een belangrijke afspraak met Germinal Beerschot. Beide ploegen kunnen de drie punten goed gebruiken. Voor de thuisploeg was het een nieuwe start na het ontslag van trainer Emilio Ferrera.

We zijn zes minuten ver wanneer het eerste doelpunt een feit is. Luciano lost de bal na een schot van Sels en Snelders tikt de bal in de rebound binnen. Germinal Beerschot gaat meteen op zoek naar een antwoord. Snoeckx kan voorzetten voor Cruz maar zijn schot spat uiteen op de lat. Toch is het na 15 minuten nog altijd de thuisploeg die het voor het zeggen heeft. Vooral Sels vindt zijn weg tussen de Antwerpse verdediging. Op het half uur krijgt Brussels een penalty toegewezen na een duw van Hoefkens aan het adres van Culek. Diezelfde Culek brengt Brussels op een 2-0 voorsprong en met die score gaan we ook rusten.

In de tweede helft is het duidelijk dat Germinal Beerschot iets aan de huidige stand van zaken wil doen, maar het wil maar niet lukken. Op het uur krijgt de thuisploeg een opdoffer. Emeran krijgt een tweede gele kaart en mag dus gaan douchen. Germinal lijkt te herleven na deze uitsluiting, want de aansluitingstreffer zit er aan te komen. In de 74e minuut is het dan toch zo ver. Man van de goal is Cruz. De bezoekers geloven terug in hun kansen en kiezen resoluut voor de aanval. De Brusselse defensie houdt echter stand en de 2-1 is dan ook de eindstand.

Brussels komt nu op één punt van Oostende te staan, maar is nog altijd niet van die laatste plaats verlost. Germinal Beerschot houdt halt op plaats 14.