Datum: 06/08/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Lotto Park
Anderlecht zet ambities meteen kracht bij
Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht zet ambities meteen kracht bij
Foto: © SC

Anderlecht is het seizoen heel goed begonnen. De Brusselaars klopten thuis La Louvière met overtuigende 6-0 cijfers.

Anderlecht begon het seizoen als groot favoriet. In Brussel is men dit seizoen met niks minder dan de titel tevreden. Tegen La Louvière koos trainer Vercauteren voor Zitka in doel. Hij wou naar eigen zeggen Proto beschermen tegen zichzelf. 

Anderlecht begon de match ideaal. Na een actie van Jestrovic kon Goor voor doel brengen. Via de voet van een verdediger kwam de bal wat gelukkig voor de voet van Mpenza. Mbo aarzelde niet en schoof de bal beheerst binnen. Halfweg de eerste helft kon debutant Serhat de match al beslissen. De Turk ging door op rechts en schoot vanuit een scherpe hoek zijn eerste in de Belgische competitie binnen. Nog voor de pauze moest de jonge doelman Daniël zich al voor de derde keer omdraaien. Een mooie lob van Zetterberg ging via de hand van de bezoekende keeper binnen. 

Net na rust kwam La Louvière toch eens de neus aan het venster steken. Het schot van Jbari vormde echter geen probleem voor Zitka. Iets later kwam het leer via Deschacht voor de voet van Jestrovic. De Serviër met de gouden bal op de rug schoot nipt naast. Het vierde doelpunt liet niet lang meer op zich wachten. Een voorzet van Zetterberg werd door Goor aan de tweede paal heel mooi binnengeschoven. Een mooie rentree voor Rode Duivel Bart Goor in het Astridpark. Paars-wit besloot dan maar om er een volledige doelpuntenkermis van te maken. Serhat Akin maakte zijn tweede na een blunder van Guilmot en is daarmee de eerste topschutter dit seizoen. Voor Jestrovic leek het niet te lukken. Na een knappe pass van Goor schoot Jestrogol van dichtbij hard op de paal. Vlak voor tijd werd het toch nog 6-0. Na een voorzet vanop rechts kwamen Mitu en Jestrovic helemaal alleen voor de arme bezoekende doelman. Het was De Roemeense spelmaker die voor de zesde zorgde.

Anderlecht had een goeie generale repetitie voor de match van woensdag tegen Slavia Praag. La Louvière verdedigde heel slap en daar profiteerden de Brusselaars maximaal van om het vertrouwen nog wat op te krikken.

Anderlecht: Zitka; Vandenborre, Tihinen, Kompany, Deschacht; Vanderhaeghe, Goor, Zetterberg (Mitu 67); Serhat, Mpenza (Delorge 62), Jestrovic.

La Louvière: Daniël; Emeran, Teklak, Guilmot, Mazurkiewicz; Brahami, Oliseh, Oulai, Pinelli, Sanchez (Luntala 63); Jbari.

Doelpunten: 1-0 Mpenza 9, 2-0 Serhat 24, 3-0 Zetterberg 44, 4-0 Goor 59, 5-0 Serhat 65, 6-0 Mitu 86.

Toeschouwers: 24937.

Scheidsrechter: Vervecken.