Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kuipje
Sterke start voor Westerlo
Tom Ceusters

Een sterk eerste kwartier met doelpunten van Coelho en Janssens leverde Westerlo de drie punten op. Cercle Brugge kon zich niet meer herstellen van die vroege uppercut, en verliest zo voor het eerst in de geschiedenis in 't Kuipje.

De thuisploeg begon wervelend. Al na acht minuten leverde de Westelse druk een eerste doelpunt op: Verheyen lanceerde Jackson Coelho, die na een dribbel het leer heerlijk over doelman Vandendriessche lobde en z'n nieuwe ploeg op voorsprong zette. Onmiddellijk daarna was het al opnieuw prijs: Van Imschoot met een lange vrije trap, en Chris Janssens mocht moederziel alleen de 2-0 tegen de touwen koppen.

Pas na een kwartier een eerste grote kans voor de bezoekers, toen Westerlo-goalie Gaspercic knullig onder een voorzet van Pinas doorging: Meyssen knalde de opgelegde kans echter onbegrijpelijk naast. Even na halfweg probeerde Dieter Dekelver het dan eens, maar zijn schot hobbelde langs de verkeerde kant van de paal buiten. Meer kreeg Cercle niet voor mekaar, en de thuisploeg was best tevreden met de tussenstand. 2-0 halfweg.

Onmiddellijk na de rust probeerde Cercle er opnieuw een wedstrijd van te maken, maar de Bruggelingen geraakten niet verder dan wat steriele druk. Toch twee kansjes op het uur, maar de schoten van Meyssen en Roiha brachten Ronny Gaspercic niet in de problemen. Het Brugse offensiefje stierf een stille dood, Westerlo herstelde het evenwicht.

Twintig minuten voor tijd toch opnieuw een grote kans voor Cercle, maar het schot van Pinas spatte uiteen op de paal: pech voor de bezoekers. Vijf minuten later ook pech voor de thuisploeg: de pas ingevallen Bjorn De Wilde scoorde, maar scheidsrechter Colemonts zag een duwfout en keurde het doelpunt af. Cercle kon geen eindoffensief meer lanceren, en een zegezeker Westerlo kon de wedstrijd rustig uitvoetballen.

Uitstekende start voor het Westerlo van Herman Helleputte, een debuut in mineur voor Cercle-doelman Vandendriessche, die zich na zijn eerste kwartier in het groen-zwarte shirt al twee keer had moeten omdraaien.