Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge en Westerlo delen de punten
Ruben Claesen

Cercle Brugge en Westerlo deelden vanavond de punten na een goede wedstrijd. De Wilde bracht de Kempenaars eerst op voorsprong, maar Boi en Meyssen bogen die achterstand om. Vijf minuten voor tijd zorgde aanvoerder Chris Janssens voor de 2-2.

Cercle Brugge is kapitein Dennis Viane lange tijd kwijt na een gescheurde kruisband. Slovic verving de geblesseerde Pinas. De supporters van Westerlo zagen Björn De Wilde in het elftal komen ten koste van Peter Utaka. Beloufa was geschorst, in zijn plaats speelde Michal Scasny.

De wedstrijd begon opmerkelijk kalm, met veel aftastend voetbal op het middenveld. Na tien minuten zagen we dan toch een eerste actie. Coelho ging schitterend twee man voorbij en trakteerde het publiek op een mooie run, de voorzet werd binnengetrapt door Björn De Wilde. Cercle antwoordde vijf minuten later met de gelijkmaker: op pass van De Smet kwam Frederik Boi aan de bal, die met een schitterende sleepbeweging twee man in de wind zette en koeltjes afwerkte. Even na het halfuur kwamen de Bruggelingen ook op voorsprong, nadat Gaspercic zich liet verrassen door een schot van Harald Meyssen. Bij de rust stond Cercle echter verdiend op voorsprong met mooi en verzorgd combinatievoetbal.

Ook de beginfase van de tweede helft was niet om naar huis te schrijven. De eerste échte kans kwam er na een kwartier, nadat Masureel op Gaspercic kopte. Even later was het bijna 3-1, nadat Scasny ternauwernood De Smet van een doelpunt wist te houden. En Cercle bleef komen, Pivaljevic draaide goed weg, maar trapte op Gaspercic. Twintig minuten voor tijd een keer Westerlo, Coelho trapte een vrije trap naast. Cercle leek met de zege te gaan lopen, tot vijf minuten voor tijd. Na een snelle tegenaanval kwam invaller Vanarwegen aan de bal, zijn voorzet werd door Chris Janssens in doel gewerkt. Cercle was het er niet mee eens, de bal zou volgens Darko Pivaljevic over de lijn geweest zijn alvorens kapitein Chris Janssens scoorde, iets waar hij nog een gele kaart voor kreeg. De stand bleef echter in evenwicht: 2-2 na een leuke wedstrijd. [AN]