Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels in slotminuten voorbij Beveren
Philippe Crols

Brussels heeft een belangrijke overwinning geboekt. Beveren kraakte pas in de slotfase, maar de overwinning voor Brussels was wel een feit. Culek en De Camargo zorgden voor de beslissing.

Binnen de eerste tien minuten wist Gervinho Brussels-doelman Nys op de proef te stellen. Nys duwde de inzet van de Ivoriaan over. Aan de overkant nam Haydock een voorzet van Espartero over, maar ook deze poging ging over het doel. Halverwege de eerste helft kopte Zezeto ook nog een voorzet naast het Brusselse doel. Vijf minuten later was het wel prijs. Zezeto kon voorzetten en Augustin kopte de bal binnen, 0-1 en dat was op dat moment verdiend. Het duurde een minuutje of tien, maar dan was Brussels toch wakker. De Camargo leek op weg naar de gelijkmaker, maar Copa hinderde de Braziliaan nog net genoeg en zo ging diens poging naast het Beverse doel. Niet veel later scoorde De Camargo wel. Gorius kon voorzetten en bij Beveren waren ze de Braziliaan vergeten. Niet slim zo bleek, want de spits trapte direct de 1-1 binnen. Net daarna scoorde De Camargo nog eens, maar dat doelpunt telde niet omdat de scheidsrechter buitenspel gezien had. Rusten deed men in Brussels met een 1-1 gelijke stand.

Na rust was het lang wachten op een kans. De ingevallen Snelders mocht na vijfentwintig minuten spelen alleen naar Copa gaan, maar die stond goed op te letten en hield de 1-1 op het bord. Beveren zette daar een schotje van Diallo tegenover. In de slotfase ging Brussels dan toch over Beveren. Selemani zette voor en Culek kopte perfect binnen, 2-1. Een minuut later maakte De Camargo er op aangeven van Haydock nog 3-1 van. Dat was ook de eindstand.

Brussels staat dankzij deze overwinning zowaar op drie punten van Racing Genk. Het is achtste met 28 punten. Beveren is dertiende met negentien punten.