Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Sterchele bezorgt Charleroi drie punten
Philippe Crols

Charleroi en Germinal Beerschot hebben niet echt voor veel spektakel gezorgd zaterdagavond. Zo erg zullen de bezoekers dat wel niet vinden, want zij trokken aan het langste eind. Een goal van Sterchele net na rust was voldoende voor de drie punten.

De eerste helft had weinig om het lijf. Dosunmu kon pas na een kwartier spelen voor het eerste gevaar zorgen. Zijn schot ging over. Even later lag Ciman in de weg op een schot van diezelfde Dosunmu. Dan moesten de toeschouwers wachten tot op het halfuur vooralleer ze nog eens een kans te zien kregen. Wim De Decker kopte hard op de lat. Voor de rest viel er niets meer te beleven in een saaie eerste helft. 0-0 was dan ook de enige juiste ruststand.

Net na rust klom Charleroi dan op voorsprong. De Roeck verloor zijn evenwicht in het strafschopgebied en na wat gerommel in de grote rechthoek kon Sterchele de score openen, 0-1. Echt veel gebeurde er nadien niet meer. Orlando kon op de counter nog eens hoog overschieten en voor de thuisploeg kon Dosunmu nog eens dreigen, maar ook zonder succes. Germinal Beerschot probeerde wel, maar was onmachtig. 0-1 was dan ook een gevleide eindstand voor de bezoekers.

Charleroi klimt in de stand wel naar plaats 12 en staat maar op één puntje van de linkerkolom. Germinal Beerschot moet het met drie punten minder doen en staat vijftiende.