Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade Charles Tondreau
Standard wint Waalse topper
Yves Dekoning

Standard heeft de drie punten meegekaapt van Le Stade Charles Tondreau, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. De Rouches hadden hun handen vol met thuisploeg Bergen, maar konden standhouden in een spannende slotfase.

Het Waalse duel startte aarzelend. Bergen en Standard hielden elkaar in evenwicht en zochten voorzichtig naar openingen. Mons leek iets meer het heft in handen te nemen tot in de 28ste minuut een doelpunt voor Standard uit de lucht kwam vallen. Sergio Conceiçao omzeilde de buitenspelval en Karel Geraerts dook als een duiveltje uit een doosje op in de kleine rechthoek om van dichtbij binnen te trappen. Bij de bezoekers groeide het vertrouwen en zeven minuten voor rust kopte Milan Jovanovic een voorzet van Conceiçao voorbij Cédric Berthelin. Standard zonder veel energie te verbruiken vlot 0-2 voor aan de pauze.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Mons vocht terug. Uitblinker Allesandro Cordaro bracht de stand op 1-2 na een dubbelpass met Daniel Wansi. Bergen zocht nu naar de gelijkmaker, maar Standard counterde gevaarlijk. Berthelin moest tot het uiterste gaan om een kopbal van Marouane Fellaini uit zijn doel te zweven. Toch werd het in de 66ste minuut 1-3. Bij een verre inworp van Oguchi Onyewu liep Geraerts alweer op de juiste plaats om hoog en droog binnen te knallen. Een kwartier voor tijd bracht François Zoko opnieuw spanning in de partij. Hij werkte een prachtige aanval van Cordaro en Frédéric Jay knap af. In de slotfase zette Bergen bij momenten veel druk op de defensie van Standard, maar Olivier Renard hield stand. Zo sleepte hij voor de Rouches drie zwaarbevochten en broodnodige punten uit de brand. Standard rukt op naar de vierde plaats, Bergen parkeert op een gedeelde dertiende stek.