Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Schiervelde
Roeselare en Brussels delen de punten
Filip Van der Elst

Het duel tussen de twee middenmotors KSV Roeselare en FC Brussels is uitgedraaid op een gelijkspel. Roeselare wist na de rust de score te openen, maar de hoofdstedelingen kwamen al snel terug op gelijke hoogte. Vooral Roeselare zal niet tevreden zijn met deze puntendeling.

Brussels-trainer Albert Cartier had vooral achterin kopzorgen: door de schorsing van Zoltan Petö en de aanhoudende blessure van Steve Colpaert moest Richard Culek een rij achteruitgeschoven worden, en maakten Zola Matumona en Jules Cesar Oulaï hun debuut op het middenveld. Bij Roeselare geraakte Bjorn Smits dan toch speelklaar.
Roeselare nam het meeste initiatief, maar kon het veldoverwicht te weinig omzetten in kansen. Sanharib Malki dreigde wel al in de openingsminuut, maar hij mikte voorlangs. Koen De Vleeschauwer mikte een vrije trap net over. Aan de overkant verslikte Daan Vaesen zich, maar Jonathan Tehoue, helemaal alleen voor Jurgen Sierens, was te verrast en kon de bal niet goed controleren. Brussels liet het initiatief aan de thuisploeg over, maar grote kansen bleven uit, tot Tom Peeters mooi werd aangespeeld door Malki, maar Michael Cordier redde van dichtbij Peeters’ inzet. Bij de rust stond de beginscore nog steeds op het bord, ook al had Roeselare die eerste periode grotendeels gedomineerd.

Na de rust was Roeselare iets minder dominant, maar ze bleven wel de gevaarlijkste ploeg. Een poging van Smits, werd nog ongedaan gemaakt door Michael Jonckheere, maar halfweg de tweede helft kwam Roeselare dan toch op voorsprong: Sebastien Dufoor kopte door naar Malki, die het openingsdoelpunt voorbij Cordier binnen schoof (1-0). Brussels probeerde tegen te drukken, en kwam al snel weer gelijk: Julien Gorius schoof wel uit toen hij z’n vrije trap nam, maar de bal verdween via de hand van Sierens toch in doel (1-1). Brussels rook z’n kans, en invaller Dieudonné Kalulika had de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar alleen op weg naar Sierens faalde de Congolese aanvaller. Ook aan de overkant viel er nog ei zo na een doelpunt, maar de Brusselse gelegenheidsverdediging kon de bal nog op het nippertje ontzetten. Vaessen kreeg nog rood voor een fout op de doorgebroken Kalulika, maar de score veranderde niet meer.