Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stayen
Lierse kansloos onderuit op Staaien
Ronny anthonis

Lierse opteerde voor een sterk bezet middenveld met de uit blessure terugkerende Vandenbroeck en Mamouni als centrale duo. STVV-coach Peter Voets kon rekenen op een fitte kern voor de degradatietopper. Het werd uiteindelijk maar liefst 4-0 met Chimedza als absolute uitblinker. STVV doet een schitterende zaak in de onderste regionen van het klassement, Lierse blijft helemaal onderaan bengelen met slechts twee puntjes uit twaalf wedstrijden.

Het eerste prikje was van Lierse na twee minuten, maar Jarju kon net niet goed bij de bal om echt gevaarlijk te zijn. Daarna was het al thuisploeg wat de klok sloeg. STVV bleef echter ook met slechts halve kansen achter. Een doelpunt hing wel in de lucht en dat kwam er ook, niet onterecht voor de thuisploeg. Doelpuntenmaker van dienst werd Vanczak. Na een vrij domme overtreding van Mario Verheyen wist Vanczak te profiteren na een verlengde vrije trap van Chimedza door Hayen. Sint-Truiden liet Lierse komen, maar verder dan de rand van het strafschopgebied kwam Lierse niet. De beste kans voor de Pallieters was nog voor Ingrao, maar zijn bal ging vanuit een scherpe hoek naast. Tussendoor hadden vooral verdedigers Andic en Eberle de handen vol met de Limburgse aanvallers. Mede dankzij hun tussenkomsten werd Lierse behoed voor een grotere achterstand. Net toen iedereen al aan de rust aan het denken was, sloeg het noodlot voor Lierse alsnog toe. Alweer een vrije trap van Chimedza, alweer verlengd door Hayen en ook wederom afgewerkt door Vanczak.

Ook in de beginfase van de tweede helft was het bibberen voor de ploeg uit Lier. De jonge centrale verdediger Vanderzijl kon Stolica nog net gepast aftroeven nadat die alleen op doel mocht gaan. Al snel bleek de tweede helft een maat voor niets te worden want Lierse was niet bij machte om tegen te prikken. Pas na iets meer dan twintig minuten in de tweede helft stak Lierse de neus nog even aan het venster. Een vrije trap die maar weinig gevaar opleverde was hun deel. Tien minuten voor tijd viel dan het doek volledig voor de Pallieters. Eerst Buvens en even later Chimedza brachten de bordjes tot op 4-0. Als toonbeeld van onmacht kwam een schot van Lierse-middenvelder Mujanovic nog ongelukkig op een in de weg lopende ploegmaat terecht.

Lierse ziet zo STVV tot acht punten uitlopen en moet alweer beginnen denken aan de stunt van vorig seizoen. Sint-Truiden doet uiteraard een betere zaak, zij krijgen stilaan weer voeling met de veiligere middenmoot. [AN]