Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen wint, Luciano pakt rood
Dirk Pieters

Bergen behaalde zaterdagavond een belangrijke overwinning in de strijd om de degradatie. De ploeg van José Riga won met 2-1 van Germinal Beerschot. De bezoekers eindigden de wedstrijd met z’n tienen na een rode kaart voor doelman Luciano.

Bergen begon het beste aan de partij met na zeven minuten een eerste kans, maar Colman veegde de bal van de lijn. Ook na de kans van Rabésandratana bleef Bergen de gevaarlijkste ploeg. Nog voor het half uur ging Dahmane alleen op doelman Luciano af, maar de Bergense spits werd onderuit gehaald door de bezoekende doelman. Rood zo oordeelde de scheidsrechter en strafschop voor Bergen. Dahmane trapte zelf de penalty voorbij invallersdoelman Kenny Steppe. Vlak voor de rust de eerste kans voor de bezoekers, maar Berthelin stopte het schot van Sterchele.

In de tweede helft liet Bergen de ratten beter in de wedstrijd komen, maar echt gevaarlijk waren de Antwerpenaars niet. Bergen loerde op de counter, maar Stolica liet enkele goede mogelijkheden liggen. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd gespeeld. Dahmane zorgde met zijn tweede van de avond voor de 2-0. In de slotfase kwam Germinal Beerschot nog even opzetten, maar verder dan een eerredder van Colman kwam het niet; 2-1.