Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Het Lisp
Derde thuiszege op rij voor Lierse
Ronny anthonis

Dankzij een doelpunt van Mustapha Jarju twintig minuten voor tijd boekte Lierse zijn derde thuiszege op rij. Dit keer was Zulte Waregem het slachtoffer. De club waar Chris Janssens en Dragan Mrdja een half seizoen speelden. Zij hebben nu sportieve revanche genomen. Lierse sluipt tot op vijf punten van Beveren en verhoogt zo de druk onderaan het klassement.

Lierse begon gedreven aan de partij en drukte Zulte Waregem op de eigen helft. Grote opwinding al na vijf minuten toen Janssens alleen voor Merlier kwam en ook afwerkte. Ref Burie keurde het doelpunt af omdat hij in een eerdere fase handspel zag. Lierse kreeg wat kleine kansen maar de betere waren wel voor de bezoekers. Tim Matthys was op een opvallende figuur bij Zulte Waregem. Eerst probeerde hij het met een lage schuiver, daarna moest Moons met een ultieme reflex de bal uit doel ranselen. Tot dan toe de beste kans uit de partij. Gescoord werd er in de eerste helft echter niet meer zodat beide teams konden gingen rusten met een 0-0 op het bord.

Hetzelfde spelbeeld in het begin van de tweede helft, weinig echt goeie kansen. Zulte Waregem begon meer en meer op te zetten en drukte Lierse terug. De slordigheden in het spel van de thuisploeg stapelden zich op en Lierse maakte op een bepaald moment helemaal niets meer klaar. Als Lierse er dan toch eens doorkwam dan was het wel alle hens aan dek bij de bezoekers. Na een duel op een hoekschop bleef Minne tegen de mat liggen, hij moest worden afgevoerd en werd vervangen door Anderlecht-belofte Siani. Het doelpunt dat lange tijd in de tweede helft voor Zulte Waregem in de lucht hing, viel echter aan de andere kant. Nadat Marco Andic de bal veroverde bediende hij Kane Develer. De jonge aanvaller zette op zijn beurt voor naar Jaju die Merlier verschalkte.

Het Lisp weer in feeststemming maar Lierse moest wel nog twintig minuten kunnen volhouden. Op een bepaald moment kwam zelfs doelman Merlier mee koppen op een vrije schop, de bal kwam echter bij Thomas De Corte die mocht oprukken naar het lege doel maar hij werd voortijdig afgestopt. Twee minuten voor tijd mocht Stijn Meert voortijdig het veld verlaten na een domme charge op De Corte, de ingevallen Meert pakte tweemaal geel op acht minuten.

Lierse kon de drie punten dus thuishouden en zet onder trainer Rekdal een mooie reeks neer. Enkel in en tegen Genk werd verloren. Opmerkelijk is dat Lierse zijn derde thuiszege van het seizoen boekte, de derde op rij ook. Volgende week wacht Lierse een belangrijke confrontatie met Brussels. Zulte Waregem raakt maar niet weg uit de grijze middenmoot en speelt in tegenstelling tot vorig jaar een onopvallend seizoen.