stvSTVV
rwdmRWDM
Datum: 03/02/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stayen
Sint-Truiden en Brussels delen de punten
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Sint-Truiden en Brussels delen de punten
Foto: © SC

Het duel tussen STVV en Brussels, twee ploegen die, vooral Brussels dan, de punten goed konden gebruiken, heeft geen winnaar opgeleverd. Sint-Truiden klom dan wel tot twee keer toe op voorsprong, maar Brussels kwam telkens terug. Het billiek gelijkspel was dan het logische gevolg van een aangename wedstrijd. Ook in de heenronde eindigde de onderlinge confrontatie op 2-2.
 
Beide ploegen wouden winnen, en de eerste kans was voor de bezoekers. Sambegou Bangoura, die duidelijk wat begint los te komen bij de hoofdstedelingen, was al meteen gevaarlijk, maar nadat hij doelman Bart Deelkens had omspeeld, stond Nicky Hayen nog in de weg. De Limburgers lieten zich niet onbetuigd, maar een afstandsschot van Cephas Chimedza vormde geen problemen voor Patrick Nys. Sint-Truiden werd gaandeweg de betere ploeg, maar smaakmaker Asanda Sishuba mikte van dichtbij over. Wat later was het toch raak: Sishuba kreeg op links een zee van ruimte en tijd, net als Henri Munyaneza die van dichtbij het openingsdoelpunt tegen de netten kopte (1-0). Het teken voor Brussels om in actie te schieten. Julien Gorius probeerde het tweemaal van ver, de eerste keer waaide de poging hoog over, de tweede was al een pak gevaarlijker. Sint-Truiden ging echter verdiend met een voorsprong de kleedkamers in.
 
Verse moed bij Brussels na de rust, en dat loonde. Eerst moest Deelkens een knappe bal van Bangoura over tikken, op het uur was het dan toch raak, toen Sander Debroux slecht uitverdedigde, en Zola Matumona Brussels op gelijke hoogte schoot (1-1). Deze Congolese spelmaker scoorde vorige week al een mooi afstandsschot tegen Zulte-Waregem. Sint-Truiden wou echter drie punten, en amper zeven minuten later omspeelde Sishuba doelman Nys, die toch niet helemaal vrijuit leek te gaan, en tikte Sint-Truiden opnieuw op voorsprong (2-1). Maar de vreugde was van korte duur: invaller Mickael Citony, die vorige week nog na een halfuur naar de kant werd gehaald, kwam alleen voor doel, en ook hij miste niet (2-2). STVV trok daarna nog even met alle macht naar voren, maar een doelpunt leverde dat offensief niet meer op, waarna beide ploegen berustten in het gelijkspel.