Datum: 03/03/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Freethiel
Indrukwekkend Genk vlot voorbij Beveren
Kristof Blomme
| 0 reacties
Indrukwekkend Genk vlot voorbij Beveren
Foto: © SC

Een week voor de topper tegen Anderlecht heeft Racing Genk grote indruk gemaakt. De Limburgers gingen met 0-5 winnen bij Beveren. Dankzij deze driepunter telt Genk voorlopig vijf punten meer dan de Brusselse concurrent. Anderlecht speelt straks nog tegen Charleroi. 

Racing Genk moest het bij Beveren, om een nog onbekende reden, doen zonder Jaja Coelho. De partij begon met een korte studieronde. Na amper tien minuten was het eerste kansje voor de bezoekers. Haroun kopte op doel, maar te zwak om Copa te kloppen. Op het kwartier kon ook verdediger Matoukou koppen. Zijn poging vloog voorlangs. Vijf minuten later kwam Genk op voorsprong. Vandenbergh kon met het hoofd bij een voorzet van Pocognoli en kopte zijn elfde van het seizoen tegen de touwen. Halfweg de eerste periode verdubbelden de Limburgers de voorsprong. Copa weerde nog pogingen van Vandenbergh en Haroun, maar tegen de kopbal van Chatelle had hij geen verhaal. Even later kon Beveren eindelijk dreigen. Dissa trapte een goeie mogelijkheid ver naast. Vlak voor de pauze beslisten de Limburgers de partij helemaal. Mahan leed balverlies, waardoor Chatelle met het leer aan de haal ging. Hij bereikte Haroun, die Genk 0-3 voor bracht. Een superefficiënt Genk trapte drie keer binnen het kader en scoorde evenveel keer. 

Beveren begon iets vinniger in de tweede periode. Dissa kon tot twee keer toe uithalen, maar evenveel keer lag Bailly in de weg. Aan de overkant kreeg Soetaers op het uur een goede schietkans. Zijn schot verdween voorlangs. Toch scoorde Genk nog een vierde keer. Na een hoekschop kopte Vrancken binnen. Het werd uiteindelijk nog pijnlijker voor Beveren. Twintig minuten voor het einde kreeg Haroun het leer tot bij Chatelle die zijn vijfde van de avond binnen trapte. Ook Soetaers kwam dicht bij een treffer. Zijn knal werd gepareerd door Copa. De laatste poging was voor invaller Vossen. Hij besloot over. Genk kan vol vertrouwen de topper tegen Anderlecht aanvatten.