Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Schiervelde
Roeselare bijna onklopbaar op Schiervelde
Kristof Blomme

Roeselare heeft opnieuw een thuismatch gewonnen. Dit keer ging Zulte Waregem met 3-1 voor de bijl. De West-Vlamingen verloren op Schiervelde amper één keer, twee weken geleden tegen Charleroi.

Roeselare had een grote thuisreputatie te verdedigen tegen Zulte Waregem. Het eerste kansje was na amper één minuut voor de bezoekers. Een vrije trap van Matthys werd over gekopt door Dosunmu. Nog binnen de eerste vijf minuten kreeg ook Matthys een goede mogelijkheid. Zijn kopbal, na een voorzet van Meert, was te zwak om Sierens te kloppen. Net voor het kwartier kwam ook Roeselare opzetten. Het schot van De Vleeschauwer werd gepakt door Merlier. Ook Beauprez probeerde het even later van ver. Opnieuw lag de bezoekende goalie in de weg. Even voor het halfuur raakte Van Nieuwenhuyze het leer met de arm in het strafschopgebied. Ver Eecke zag er geen graten in. Meteen daarna ging Dosunmu aan de overkant door op snelheid. Zijn schot verdween over. Vlak voor de pauze was opnieuw Dosunmu gevaarlijk. Hij trapte voorlangs.

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Reina. Zijn schot werd onschadelijk gemaakt door Sierens. Op het uur kwam de thuisploeg op voorsprong. De Brul wou de bal terugkoppen naar zijn doelman, maar het leer ging zomaar in doel. Na deze dwaze goal probeerde Zulte Waregem de situatie nog recht te zetten. Matthys trapte uit de draai. Hij kon zijn schot echter niet kadreren. Een kwartier voor het einde maakte Kpaka zijn opwachting bij de thuisploeg. Hij kwam Allagui vervangen. Eén minuut later pakte de donkere aanvaller uit met een schitterend doelpunt. Hij trapte het leer met een omhaal voorbij Merlier tegen de touwen. Binnen de acht minuten na zijn invalbeurt tekende hij zelfs voor zijn tweede goal. Hij zette De Brul in de wind om koel voorbij Merlier te trappen. Eén minuut voor tijd redde Minne nog de eer. Hij knalde het leer van buiten het strafschopgebied recht in het kruis. Roeselare nadert dankzij deze overwinning tot op één punt van Westerlo.