Datum: 04/03/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Club Brugge gaat af op het Kiel
Dirk Pieters
| 0 reacties
Club Brugge gaat af op het Kiel
Foto: © SC

Het zijn sombere tijden voor de supporters van Club Brugge. Blauw-zwart ging zondagavond zwaar onderuit op het veld van Germinal Beerschot. De ploeg van Marc Brys won met overduidelijk 4-0 cijfers van Club Brugge.
 
Club Brugge kon maar beter winnen wou het nog Europees voetbal behalen via de competitie na de winst van AA Gent en Standard. De bezoekers moesten het stellen zonder een hele verdediging. Zo waren Maertens, Clement, Klukowski en Valgaeren niet van de partij. Ook Germinal Beerschot begon niet op z'n sterkst. Igor Lolo zat in de tribune, Daniel Cruz op de bank.
 
De eerste kans van de wedstrijd was voor Germinal Beerschot, maar de kopbal van De Roeck ging over. Ook Club Brugge stak de neus aan het venster, maar het schot van Ishiaku ging ver over en naast. De thuisploeg loerde op de counter. Al vijf keer stond Sterchele buitenspel in het eerste half uur. Iets over het half uur was het dan toch raak. Sterchele hoefde de knappe voorzet van Cavens maar in doel te lopen: 0-1. Enkele minuten later stond het bijna 2-0, maar Jurgen Cavens kopte de bal net naast. Ook Club Brugge kon nog eens dreigen op het einde van de eerste helft, maar Colman kon de bal op de lijn nog wegwerken en zo bleef het 1-0.
 
In de tweede helft werd Club Brugge helemaal van het veld gespeeld. Op het uur maakte Sterchele zijn tweede van de avond en zag het er slecht uit voor de ploeg van Janevski. De topschutter van Germinal Beerschot zorgde opnieuw op aangeven van Cavens voor het doelpunt. Tien minuten later stond de 3-0 al op het bord. Dit keer zorgde Dheedene voor het feest op het Kiel. Na een kort genomen corner kopte hij de bal tegen de netten. Een kwartier voor het einde een opstootje, maar scheidsrechter Burie vergat om kaarten te trekken. Colman verdiende rood voor natrappen en Balaban kreeg geen geel na een wilde tackle. Vlak voor tijd zorgde Cavens helemaal voor de afgang van Club Brugge. Hij maakte er op aangeven van Sterchele 4-0 van. In de laatste minuut kreeg Sterchele nog een applausvervanging en zo verloor Club Brugge met zware 4-0 cijfers in Antwerpen. 

In het klassement staat Club Brugge nog steeds vijfde, maar ziet het de koplopers verder uitlopen. Zo staat Gent al op vier punten en nummer drie Standard op tien stuks. Anderlecht en Racing Genk staan respectievelijk al op vijftien en zeventien punten. Ook achter Club Brugge zal het nog spannend worden. Zowel Charleroi als Westerlo staan dicht bij blauw-zwart.

Vooraf