Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Het Lisp
Lierse geeft nog niet op
Dirk Pieters

Lierse speelde zaterdagavond op eigen veld 1-1 gelijk tegen Westerlo. Door de puntendeling komt het opnieuw één puntje dichter bij Beveren, dat verloor tegen Brussels. De thuisploeg kwam wel eerste op achterstand, maar kwam na het doelpunt van Ogunsoto al snel op gelijke hoogte en zo bleef het 1-1.

De eerste kans was voor de bezoekers, maar Dirar schoot het leer naast het doel. Amper twee minuten later volgde de tweede kans, maar ook dit keer ging een kopbal van Adailberto naast. Ook Lierse stak de neus aan het venster in de beginfase, maar het schot van Jarju ging niet tussen de palen. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan met kansen langs beide zijden. Op het half uur was het dan toch raak. Janssens kopte een bal voorbij doelman Gaspercic, maar scheidsrechter Allaerts keurde het doelpunt af wegens buitenspel. In de allerlaatste minuut van de eerste helft haalde Van Kerckhoven een bal van Thompson van de lijn en zo bleef het 0-0.

In de tweede helft kwam Westerlo, tegen de gang van het spel in, op voorsprong. Ogunsoto trapte zijn twintigste doelpunt tegen de netten. Lang duurde de feestvreugde niet want amper vier minuten later stond de stand al gelijk. Kums was goed gevolgd op een schot van Miller en kon zo simpel de 1-1 voorbij Gaspercic tikken. In de slotfase kreeg enkele Lierse nog een klein kansje, maar zowel Snelders als de ingevallen Peeters konden net niet bij een voorzet van Thompson.