Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Sterk Standard pakt 'maar' één punt
Dirk Pieters

Standard en Germinal Beerschot speelden in een leuke pot voetbal 2-2 gelijk. De thuisploeg was over de hele wedstrijd gezien duidelijk de betere ploeg, maar kreeg tweemaal het deksel op de neus. Eerst maakte Cruz gelijk en even later zorgde Jonas De Roeck even voor de voorsprong. Standard kon in de slotfase nog wel op gelijke hoogte komen na een scrimmage voor doel.

Standard begon goed aan de wedstrijd en drukte van in de beginfase de bezoekers op de eigen helft. Toch was het dertien minuten wachten op de eerste grote kans, maar die was dan wel meteen raak. Fellaini verlengde een inworp van Oussalah met het hoofd en Jovanovic hoefde de bal maar tegen de netten te trappen: 1-0. Ook na het doelpunt bleef de thuisploeg het initiatief nemen. Germinal Beerschot kwam er nauwelijks aan te pas, Sterchele stond op een eiland te voetballen. Nog voor het half uur kreeg Jovanovic opnieuw een goede kans, maar doelman Luciano hield de lob uit zijn doel. Aan de overkant was het even later wel raak. Germinal Beerschot kwam uit het niets op gelijke hoogte. Cruz werkte een mooie pass van Monteyne voorbij doelman Renard. Op het einde van de eerste helft leek Standard van slag. De onverwachte gelijkmaker gaf Germinal Beerschot vertrouwen en ook Sterchele groeide in de wedstrijd, maar beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

Ook na de rust was Standard nog niet bekomen van het tegendoelpunt en Germinal Beerschot ging beter spelen. Sterchele kreeg de eerste kans, maar Renard ging goed plat op het schot van de topschutter. Amper één minuut later kreeg De Roeck de ideale mogelijkheid, maar de verdediger kreeg te weinig kracht achter de bal om echt gevaarlijk te zijn. Op het uur werd het stil op Sclessin. Germinal Beerschot kwam op voorsprong na een afgeweken schot van Kevin Roelandts; 1-2. De thuisploeg reageerde meteen met een goede aanval, maar de Braziliaanse doelman van Germinal Beerschot had een goede reflex in huis op een poging van Lukunku. Na de tweede treffer van Germinal Beerschot kwamen de bezoekers niet meer in het spel voor. Standard kreeg de ene kans na de andere, maar Luciano stond uitstekende te keepen. Toch moest de doelman zich een kwartier voor tijd gewonnen geven op geharrewar voor doel. Via de voet van De Roeck rolde het leer in doel. Eén minuut na de gelijkmaker was Standard bijna opnieuw aan het feest. Jovanovic knalde van dichtbij op Luciano. In de slotfase werd het nog heel spannend, maar het bleef uiteindelijk 2-2. [AN]