Germinal Beerschot
berBergen
Datum: 08/12/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
G. Beerschot behaalt 18/18
G. Beerschot behaalt 18/18
Foto: © SC

Germinal Beerschot zet zijn opmars richting de absolute top van het klassement verder. Op een zwaar veld, waardoor goed voetbal amper mogelijk was, won het met 2-0 van Bergen dat daardoor op een degradatieplaats komt te staan.

Bij Bergen stond Frederic Herpoel een eerste keer onder de lat. Veel werk kreeg hij niet, want zowel Malki als Dosunmu deden niet veel met hun opgelegde kansen. Aan de overkant kon ook Bergen onder leiding van een sterke Dalmat dreigen, maar Zoko miste compleet zijn kopkans en Stolica lobde wel Steppe, maar de bal belandde op het dak van het doel. Na de hoopgevende beginfase verwaterde de partij echter mede dankzij de staat van het veld.
 
Ook in het begin van de tweede helft bleven beide ploegen vastzitten in gebikkel op het middenveld. Opeens speelde Colman met een schitterende pass geheel de verdediging van Bergen uit verband en zonderde hij Dosunmu alleen af voor doel. De Nigeriaan aarzelde niet en zette de 1-0 op het scorebord. Even daarna verzuimde Malki het om de voorsprong uit te diepen en mocht men bij Germinal Beerschot gelukkig zijn dat een poging van Zoko op de paal belandde. Vijf minuten voor tijd mochten de boeken dan toe nadat Malki geheel vrijstaand een voorzet van Dosunmu mocht binnen koppen. Germinal Beerschot behaalt zo een 18/18 en blijft vierde op één punt van Cercle Brugge.