Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent wint Oost-Vlaamse derby
Mathieu De Coensel

Vanavond heeft AA Gent de Oost-Vlaamse derby op eigen veld gewonnen van Lokeren, het werd 4-2.

De omstandigheden waren niet ideaal en dat was ook te merken aan het spel van beide ploegen. Het was wel de thuisploeg die het beste voetbal bracht, maar grote kansen bleven uit. Tot in de 23e minuut een voorzet van Grégoire goed tot bij Ruiz vloog, die de bal mooi binnentrapte, 1-0 voor de Buffalo's.

In het begin van de tweede helft sloeg Lokeren echter terug. Carevic met een voorzet, die komt in de buurt van Tambwé, die de bal via een erg frommelige fase in het Gentse doel krijgt, de stand staat weer gelijk. De wedstrijd werd daarna even rommelig en dat liet zich ook merken in de kaarten. Tot Ruiz de hoofdrol in de wedstrijd opeiste. Hij trapte de bal hard en mooi op doel, maar de Lokerse doelman Copa bracht goed en broodnodig redding. Meteen erna is het dan toch weer raak voor Gent, een hoekschop komt in de voeten van Ruiz terecht, die de bal genadeloos binnentrapt, 2-1.

En het was nog niet gedaan, Gent legde een prachtige combinatie op de mat. Vanaf het middenveld werd via verschillende stations naar voren toe gewerkt, Grégoire legt de finale pas opzij naar Foley, die had de bal dan enkel nog maar binnen te tikken, 3-1, prachtige combinatie op een nochtans moeilijke grasmat.

En Gent bleef komen, tien minuten later kopte Ruiz de bal opnieuw voorbij Copa. Een moeilijke kopbal, maar wel met een heel mooi doelpunt tot gevolg, 4-1, voor Ruiz het derde doelpunt van de avond. In de absolute slotfase is het nog eens Lokeren die komt, Tambwé had de bal maar binnen te koppen na een mooie voorzet, 4-2 en ook voor Tambwé het tweede doelpunt deze avond.

Zo eindigt de Oost-Vlaamse derby op 4-2, een wedstrijd met veel doelpunten en af en toe ook harde duels. Gent was de beste ploeg, maar door de staat van de grasmat en de weersomstandigheden was mooi voetballen moeilijk. Ruiz eiste een hoofdrol op met zijn hattrick. [AN]