Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint met kleinste verschil
Philippe Crols

Na de nederlaag tegen Zulte Waregem heeft Anderlecht opnieuw aangeknoopt met de overwinning. Racing Genk ging in Brussel voor de bijl, maar het voetbal doet vermoeden dat er beterschap op komst is.

Genk begon aan de wedstrijd met jongelingen Hubert en Benteke in de ploeg. Itzhaki mocht niet mee vertrekken. Datzelfde lot was Ahmed Hassan beschoren aan de overkant.

De wedstrijd kon voor de thuisploeg niet beter beginnen. Na nog geen vijf minuten had Van Damme de bal tot bij Vlcek gekregen. Die kon profiteren van matig verdedigingswerk van Tubic en scoorde, 1-0. De reactie van Genk liet even op zich wachten. Na een kwartiertje ging Gillet in de fout en vervolgens moest Zitka redding brengen op een poging van Haroun. Meteen daarna was Anderlecht gevaarlijk met een schot van Chatelle. De eerste helft was niet onaangenaam om volgen, maar de vele technische fouten zorgden soms tot ergernis op de tribunes.

Na een halfuur kwam Genk nog eens. Benteke duwde naast na een goede actie van Tubic. Net voor rust kreeg Anderlecht nog de kans op de 2-0, maar na wat geharrewar schoot Van Damme op de lat.

Genk kwam het best uit de kleedkamers, maar de eerste kans was wel voor de thuisploeg. Bailly lag in de weg op een schot van Van Damme. Anderlecht liet zich dan langzaam aan in slaap wiegen en Genk ging beetje bij beetje beter voetballen. Barda kreeg een goede kans en Matoukou kopte over. Een kwartier voor tijd ontsnapte Anderlecht. De ingevallen Itzhaki zag zijn schot net naast gaan. Een minuut later was Gillet dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal ging op de paal. In het slot kwam Anderlecht nog met de schrik vrij. Zitka ging onder de bal door en Caillet zag zijn schot uit het doel gehouden worden door ploegmaat Matoukou. Het bleef echter 1-0.