Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Cercle Brugge gaat opnieuw onderuit
Dirk Pieters

Germinal Beerschot deed zondagavond een uitstekende zaak. De Antwerpse fusieclub versloeg Cercle Brugge met 3-0. Door de overwinning klimt Germinal Beerschot op gelijke hoogte met Cercle.

De wedstrijd begon een minuut later omwille van de minuut stilte ter nagedachtenis van oud-speler Sanon. De bezoekende supporters hadden weinig moeite om de stilte vol te houden. Zij kwamen met amper 83 supporters hun ploeg aanmoedigen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar Iachtchouk schoot de bal over het doel van Kenny Steppe. Ook Germinal Beerschot toonde zich in de beginfase met een stevige prik van Malki, maar de topschutter zag zijn bal voorlangs gaan. Na tien minuten spelen was het bijna 0-1, maar de schitterende aanval van Cercle Brugge kende net geen happy end. De bal van Iachtchouk hobbelde net naast de paal. Na een kwartier spelen viel er dan toch een doelpunt. Losada ging neer in de zestien en Dheedene maakte het klusje af: 1-0. De thuisploeg bleef goed voetballen en kwam nog voor het half uur op 2-0. Losada bracht de bal mooi voor en Malki kende geen problemen om de bal in het doel te koppen. De bezoekers reageerden meteen, maar Iachtchouk was oog in oog met Kenny Steppe niet koelbloedig genoeg. Ook Germinal Beerschot kreeg nog een goede kans voor de rust, maar Dosunmu was niet trefzeker.

De tweede helft begon met een grote kans voor Dosunmu, maar de aanvaller wrong deze mogelijkheid vakkundig de nek om. Op het uur een eerste tegenvaller voor Germinal Beerschot. Topschutter Malki pakte een domme gele kaart en mist zo de belangrijke verplaatsing naar AA Gent. Even later kwam Cercle Brugge bijna opnieuw in de wedstrijd, maar Sergeant kreeg de bal niet voorbij Steppe. Aan de overkant was het enkele minuten later wel raak, maar het doelpunt van Dosunmu werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Toch bleef de aanvaller niet bij de pakken zitten want tien minuten voor tijd zorgde hij voor de 3-0 eindstand. Boi schoot in de slotfase nog op de dwarsligger.

In de stand doet Germinal Beerschot een schitterende zaak. De Antwerpse fusieclub staats samen met Cercle Brugge op de derde plaats in het klassement. (AN)