Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Schiervelde
Roeselare vergeet te scoren
T. Coremans

Roeselare is er opnieuw niet in geslaagd zijn publiek te verwennen. Westerlo won, al was het niet echt verdiend. De paal en een gemiste strafschop wrongen de West-Vlamingen de nek om.

VC Westerlo trok het land door, richting Schiervelde, om er thuisploeg Roeselare partij te geven. Jan Ceulemans kon niet ontevreden zijn over de prestaties van zijn manschappen. Westel staat op een veilige achtste plaats en kan het seizoen zonder complexen uitvoetballen. De thuisploeg acteert al een gans seizoen onregelmatig. Zij kunnen veiligheidsgetrouw beter nog enkele punten sprokkelen.

De partij ving aan onder een lichte sneeuwval. Er had zich al een mooi wit tapijt over de grasmat genesteld. Beide ploegen kregen mede hierdoor weinig klaargespeeld tijdens de openingsfase. Op uitgespeelde kansen was het wachten tot net na het eerste kwartier. Adil Hermach zette zich krachtig door, maar kon doelman De Winter niet verrassen.

Na lang aftasten aan beide kanten kregen we enkele sporadische doelkansen. Zelenka en Van den Eede leken vrij compatibel maar weinig efficiënt. Toch noteerden we bij doelkansen een streepje achter elke naam. Zelenka trof Sierens op zijn weg terwijl Van den Eede de bal nimmer kon kadreren. Roeselare kreeg weinig organisatie in zijn spel. Desondanks kwamen de West-Vlamingen het dichtst bij de openingstreffer. Kpaka’s en even later ook Akgüls mogelijkheid strandden beiden op de doelpaal. We doken de rust in samen met een koude rillende brilscore.

De tweede helft startte veelbelovend. Roeselare zette meteen druk en kreeg na drie minuten in de tweede helft meteen een strafschop toegewezen. Akgül wrong de ultieme mogelijkheid letterlijk de nek om. Hij trapte een uitermate zwakke strafschop. Even later vergat de Turk, Akgül, de bal waardoor een nieuwe kans verloren ging.

Westerlo trok een dubbele muur op en gokte op de tegenaanval. Na wissels aan beide kansen verlaagde het tempo. Zelenka voor Westerlo en Oliseh voor Roeselare knalden hun kans respectievelijk naast en over het doel. De wissels van Ceulemans leken het meeste effect te hebben. De ingevallen Van Hout kon in de 78ste minuut eindelijk de score openen via het hoofd. Een mokerslag voor de thuisploeg die beseft dat ze eerder in deze partij de kansen hadden laten liggen. Zelenka bezegelde vijf minuten voor tijd het lot van Roeselare door beheerst de 0-2 binnen te werken.

Een verdienstelijke tweede helft van de thuisploeg leverde niets op. Westerlo is duidelijk in vorm, het pakt met de hakken over de sloot de drie punten. Zij nestelen zich hierdoor stevig in de subtop. Roeselare zal waakzaam moeten blijven met het seizoenseinde in zicht. Het heeft wel nog een ruime marge over op de degradatiekandidaten. Roeselare speelt volgende week de zespuntenwedstrijd op het veld van Sint-Truiden