Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Regenboogstadion
STVV geeft voorsprong uit handen
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden had op het veld van Zulte Waregem een tijdje zicht op puntengewin, maar moest uiteindelijk zijn voorsprong toch nog uit handen geven. De strijd tegen degradatie lijkt zo week na week hopelozer te worden.

De wedstrijd opende met een kans voor Zulte Waregem. Meert zette voor tot bij Roelandts, die de bal net naast kopte. De eerste helft verliep aanvankelijk vrij evenwichtig. Op het halfuur kwam Pospisil erg dicht bij de 0-1, Bossut bracht echter schitterend redding. Aan de overkant was het wat later wel raak. Een vrijschop van Van Zundert belandde via een Truiens been in doel. Zo stond het 1-0 aan de rust.

In de tweede helft startte STVV furieus. Rocky Peeters scoorde al gauw de gelijkmaker met een prachtig schot dat Bossut kansloos liet. STVV drukte door en kwam uiteindelijk zelfs op 1-2. Het was Cantaluppi die met een vrijschop de tweede Truiense goal maakte.

STVV had zo uitzicht op de zege, maar moest uiteindelijk toch de wet van de sterkste ondergaan. Na een fout op Roelandts keeg de thuisploeg een penalty. Mignolet stopte de poging van Matthys, maar Meert legde de rebound toch binnen. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs 3-2. Leye moest een uitstekende voorzet van Buysse maar binnen tikken.

Sint-Truiden koud gepakt, maar de bezoekers kwamen toch nog heel dicht bij de 3-3. Bossut moest alles uit de kast halen om Van Houdt van de gelijkmaker te houden.