cerCercle Brugge
rwdmRWDM
Datum: 03/05/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Jan Breydel
Cercle mist de kansen
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Cercle mist de kansen
Foto: © SC

Cercle is nog niet zeker van de vierde plaats: het geraakte op eigen veld niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen hekkensluiter FC Brussels. Cercle kreeg nochtans voldoende kansen om ruim te winnen, maar de balde wilde er niet in.

De eerste helft verliep vrij evenwichtig, en de bezoekers staken af en toe hun neus aan het venster. De beste Brusselse kans was voor Alex, maar die mikte op het halfuur van dichtbij naast. Even voordien hield Werner, die een sterke partij keepte, De Smet wel van het openingsdoelpunt. Een volley van Le Postollec ging niet zo ver naast, maar de beste kans was toch nog voor Cercle: Snelders mikte op de lat, en Werner bracht redding op de rebound van Serebrennikov.

Na de rust koos Cercle resoluut voor de aanval, en dat leverde al snel grote mogelijkheden op: Serebrennikov lobte over, een kopbal van Portier ging naast, en Bruno redde een bal van alweer Serebrennikov op de lijn. Niet veel later moest Zubar aan de noodrem trekken op de doorgebroken Iachtchouk: Brussels moest met tien verder, en kwam er zelf nauwelijks nog uit. Het bleef Brugse kansen regenen, maar scoren lukte de groen-zwarte aanvalslinie niet. In de slotfase kwam Brussels er nog eens uit op de counter, met een enorme kans voor Gueye, maar Dantschotter redde de kopbal van de Senegalees. De laatste kans was nog voor Cercle, maar de bal van De Smed ging voorlangs. De Brusselaars, die al een tijdlang zeker zijn van degradatie, verdienden dan wel lof voor hun inzet, maar Cercle heeft het puntenverlies vooral aan zichzelf te danken, door wel erg kwistig om te springen met de vele mogelijkheden.

Jupiler Pro League

 Speeldag 33