Datum: 03/05/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard neemt in schoonheid afscheid
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Standard neemt in schoonheid afscheid
Foto: © SC

Standard heeft in schoonheid afscheid genomen van haar thuispubliek. De Rouches verwenden het publiek en wonnen met 3-0 van Dender.

De Rouches namen van bij het eerste fluitsignaal de wedstrijd in handen en creëerden kans na kans. Toch moesten de jongens van Michel Preud’homme tot op het half uur wachten om een eerste keer te juichen. Milan Jovanovic bediende Dieumerci Mbokani die het leder knap over Cédric Berthelin tikte en dan over de doellijn kopte.
 
Wat tijdens het eerste half uur maar niet wilde lukken, ging plots probleemloos. Vijf minuten voor de rust knalde Jovanovic, deze keer op aangeven van Mbokani, de 2-0 voorbij Berthelin, die ondanks de 2-0 ruststand aan een goede wedstrijd bezig was.
 
Standard begon aan een matig tempo aan het tweede bedrijf, maar wilde zijn supporters toch niet teleurstellen. Jovanic, Steven Defour en vooral Mbokani hadden de 3-0 aan de voet, maar Berthelin, de paal en een klungelende Congolees beslisten daar anders over.
 
Tien minuten voor tijd vond Mbokani zijn torinstinct toch terug en tikte hij een voorzet van Defour eenvoudig voorbij Berthelin: 3-0. Een mooi afscheid voor de Standard-supporters, die in stijl het titelfeest verderzetten.

Jupiler Pro League

 Speeldag 33