Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jan Breydel
Cercle klaart klus in het slot
Nico Wieme

Cercle Brugge heeft in de streekderby tegen Zulte Waregem verdiend het laken naar zich toegetrokken. Groen-zwart had genoeg aan een doelpunt van Stijn De Smet en late treffer van Nyoni.

Cercle Brugge en Zulte Waregem hadden de eer om de elfde speeldag op gang te trappen. Na tien wedstrijden totaliseerden beide teams dertien punten. Cercle kende totnogtoe een matig seizoen en hoopte tegen de buren de lijn van Moeskroen door te trekken. De Zuid-West-Vlamingen wilden de negatieve spiraal waarin ze al een tweetal wedstrijden verkeren ombuigen.

Traag Cercle
De wedstrijd trok zich moeizaam op gang. Cercle Brugge toonde wel de meest aanvallende intenties, maar echt doelgevaar leverde dat niet op. De thuisploeg voetbalde iets te traag om Zulte Waregem in verlegenheid te brengen. Frederik Boi trapte een hoekschop van Thomas Buffel in één tijd naast, Tom De Sutter probeerde Sammy Bossut te lobben en Tony Sergeant schoot naast de bal na een door Bossut weggebokste bal.

Doelgevaar Zulte Waregem
Het eerste grote gevaar van de match kwam van de kant van de bezoekers. Karel D’Haene mocht een hoekschop ongehinderd inkoppen, Nyoni kon de bal nog voor de lijn ontzetten. Nog geen minuut later kreeg Mbaye Leye een vrije kopkans na een vrijschop van Franck Berrier, maar de bal ging over. Op het halfuur toch even dreiging van groen-zwart. Nyoni bediende De Sutter, die op de bezoekende doelman besloot.

Tempo
Plots kwam er wat vaart in de wedstrijd. Bart Buysse met de voorzet, Berrier besloot naast. Bij de tegenaanval werd De Sutter geduwd in de zestien, maar een warrig leidende Raf Bylois zag er geen fout in. Kort daarop vloog een schicht van Steve Colpaert centimeters aan het Cercledoel voorbij. Vlak voor de pauze was Cercle dicht bij de 1-0. Oleg Iachtchouk fusilleerde Bossut, De Sutter miste de rebound.

Blitzstart Cercle
De tweede helft kon voor Cercle niet beter beginnen. Op voorzet van Boi kopte de ingevallen Stijn De Smet de 1-0 binnen. Plots schakelde groen-zwart een versnelling hoger, Zulte Waregem hapte naar lucht. Sergey Serebrennikov en Buffel stelden Bossut op de proef, zonder succes echter. De bezoekers moesten tot iets over het uur wachten op hun eerste gevaar: een vrije trap van Thomas Matton likte de lat.

Klus geklaard
Cercle kon het tempo van in het begin van de tweede helft niet aanhouden en het was wachten tot een klein kwartier voor tijd op het volgende doelgevaar. De Smet kreeg de handen op elkaar na een mooie individuele actie die hij nipt over besloot. Kort daarop deed Buffel hem dat na.

In het slot kreeg Cercle nog bijna het deksel op de neus. Verbist moest zich eerst reppen op een afgeweken bal van Matton. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeldag belandde
 een afgeweken bal van Leye in het zijnet. In de blessuretijd wist Nyoni, op pas van Iachtchouk de klus dan toch helemaal te klaren. Zo won Cercle verdiend, maar moeizaam van Zulte Waregem.