Volg de match tussen Germinal Beerschot en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
 Gele kaart voor Axel Witsel
Witsel krijgt geel voor hands.

Kan Standard zijn sterke prestatie in Europa nu ook bevestigen in de eigen competitie? Na het gelijkspel van Club Brugge kunnen de Rouches de winnaar van de speeldag worden want eerder verloren Genk en Anderlecht al. Germinal Beerschot heeft heel dringend nood aan punten en wil graag stunten.
Germinal Beerschot: Proto Silvio, Monteyne Pieterjan, Tormena Ederson, Haroun Faris, Né Marco, Kpaka Paul, Monteyne Martijn, Malki Sabah Sanharib, Svetlicic Djordje, Wamfor Justice, Dheedene Didier.
Standard: Espinoza Rorys Aragon, Dante Bonfim, Onyewu Oguchi, Dalmat Wilfried, Defour Steven, Mbokani Dieumerci, De Camargo Igor, Camozzato Marcos, Sarr Mohamed, Jovanovic Milan, Witsel Axel.
1
De wedstrijd is begonnen.
3
Svetlicic ruimt op, voor Mbokani gevaarlijk kan zijn.
3
Standard dwingt een eerste hoekschop af.
6
Een gekraakt schot van Haroun vormt geen problemen voor Espinoza.
7
Een uithaal van Paul Kpaka gaat over.
11

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Marco Né)
Faris Haroun zet een één-twee op met Marco Né, de middenvelder aarzelt niet en trapt knap binnen. Espinoza raakt de bal nog even aan, maar niet voldoende. Germinal Beerschot staat net als tegen Anderlecht vroeg op voorsprong.
13
Jovanovic al meteen met de kans op de gelijkmaker, maar Proto brengt redding. Nadien is er nog Marcos, maar opnieuw is daar de doelman van Germinal Beerschot.
13
De spelers van Standard spelen met een rouwband voor de overleden ex-speler Régis Genaux.
19
Standard is dus al heel snel op achtervolgen aangewezen. Mbokani speelt nu vanaf de linkerkant en Jovanovic staat diep in de spits.
24
Standard is diep gegaan donderdag tegen Sevilla. Het laat dan ook een vermoeide indruk op het Kiel.
25
Een schot van Jovanovic gaat ver over. Standard eist nu wel het balbezit op.
32

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Milan Jovanovic)
Dieumerci Mbokani brengt Standard langszij. Jovanovic glipt door de verdediging van G. Beerschot en Mbokani heeft maar binnen te tikken. Uit de herhaling blijkt wel dat hij nipt buitenspel stond bij het doelpunt. Maar Germinal Beerschot gaf toch te veel ruimte weg achteraan.
33
 Gele kaart voor Silvio Proto
Proto protesteert na het doelpunt en krijgt geel.
36
 Gele kaart voor Faris Haroun

36
 Gele kaart voor Sabah Sanharib Malki

37
Igor De Camargo kan net niet bij de bal om binnen te tikken. Germinal Beerschot moet opletten of het slikt nog voor de rust een tweede doelpunt.
38
Malki trapt in de armen van Espinoza. De doelman van Standard trapt meteen uit. Hij doet dat echter heel slordig. Coach Laszlo Bölöni is terecht kwaad op zijn doelman.
40
Hoekschop voor de thuisploeg nadat Witsel wegwerkte.
41
De hoekschop wordt laag gegeven. De bal blijft hangen rond de grote rechthoek, maar er ontstaat geen gevaar uit.
44
Ref Breda heeft het niet makkelijk. Misschien zal de rust hem goed doen.
45
 Gele kaart voor Bonfim Dante

Scheidsrechter
Rust
Faris Haroun bracht Germinal Beerschot al na elf minuten op voorsprong, maar Mbokani stelde nog voor de pauze gelijk. De aanvaller stond wel nipt buitenspel. Ref Breda gaat nog een moeilijke tweede helft tegemoet op het Kiel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Proto redt een voorzet van Marcos met de vuisten.
46
De tweede helft is begonnen.
48
Balverlies luidt de tegenaanval van Germinal Beerschot in, maar de voorzet van Malki is te slordig.
52
Haroun haalt uit, maar via Dante gaat de bal in hoekschop. Haroun speelt een sterke wedstrijd.
54

Goal
Doelpunt van Milan Jovanovic (Onbekend Onbekend)
Milan Jovanovic krijgt de bal mee in de rug van Monteyne. De Serviër maakt een fantastische beweging en trapt dan knap binnen. Standard staat op voorsprong.
58
Monteyne trapt ver naast het doel van Espinoza. Hier zat toch meer in.
60
Vervangen Marco Né
Ingevallen Henri Munyaneza

Coach Harm Van Veldhoven gooit bij Germinal Beerschot een extra spits in de strijd.
64
Weinig kansen in de tweede helft. Germinal Beerschot vindt niet echt de mogelijkheden om langszij te komen.
69
Een vrije trap van Malki gaat in de muur, maar Witsel raakt de bal met de elleboog. Zo volgt er een nieuwe vrije trap voor de thuisploeg.
70
De volgende vrije trap van Paul Kpaka gaat op de bovenkant van de lat.
71
Standard neemt het initiatief weer over. Kansen zijn er voorlopig niet meer voor de Rouches.
72
Proto pakt een kopbal van Dante in twee tijden.
74
Jovanovic lijkt last te hebben van de hamstrings, maar blijft voorlopig wel op het veld staan.
75
Vervangen Milan Jovanovic
Ingevallen Benjamin Nicaise

Jovanovic gaat nu toch naar de kant. Nicaise mag nog een kwartier meespelen.
76
Een schot van Dalmat zoeft naast.
81

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Axel Witsel)
Mbokani devieert een voorzet van Witsel met de buitenkant van de voet in de verste hoek binnen: 1-3 voor Standard. De wedstrijd lijkt gespeeld.
84
 Gele kaart voor Paul Kpaka
Kpaka krijgt nog geel na een overtreding op Dante.
85
Wie er nog aan twijfelt: Standard zal deze wedstrijd winnen. De veer is gebroken bij Germinal Beerschot.