Datum: 22/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Cercle Brugge en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Van harte welkom in Jan Breydel voor een interessante confrontatie tussen Cercle Brugge en KV Mechelen. Voor beide teams staat deze wedstrijd in het teken van eerherstel. Groen-zwart verloor vorig weekend met zware 3-0-cijfers op het veld van Tubeke en wil eindelijk eens uitpakken met een overtuigende prestatie. Coach Glen De Boeck moet het wel stellen zonder de geschorste Anthony Portier. Zijn plaats wordt meer dan waarschijnlijk ingenomen door Bram Vandenbussche. Goed nieuws is er voor Tony Sergeant. De middenvelder vervoegt de kern na de blessure die hij opliep tegen Zulte Waregem. Ook Malinois heeft dringend nood aan een driepunter. De Maneblussers vertoeven momenteel in accuut degradatiegevaar en konden niet meer winnen sinds eind september. Coach Peter Maes heeft heel wat zorgen: de Limburger moet het tegen Cercle stellen zonder de geblesseerden Mellemans, Rossini, Iddi, Imschoot, Geudens en Dom. Jonas Ivens is geschorst, maar Koen Persoons keert terug uit schorsing. Een opvallende naam is die van Romeo Van Dessel. De middenvelder haalt voor het eerst het wedstrijdblad.
Opstellingen
Cercle Brugge: Verbist Bram, Boi Frederik, Viane Denis, Vandenbussche Bram, Prince Nyoni Vusumuzi, Gombami Honour, Sergeant Tony, Serebrennikov Sergiy, De Smet Stijn, Buffel Thomas, Iachtchouk Oleg.
KV Mechelen: Renard Olivier, Chen Xavier, Van Hoevelen Kenny, Mbemba Pierre, Asare Akwasi-Nana, Dunkovic Antun, Mununga Joachim, Persoons Koen, Vrancken Wouter, Vleminckx Bjorn, Grondin David.
2
Toch weer bijna 10.000 bezoekers hier in het Jan Breydelstadion.
9

Goal
Doelpunt van Thomas Buffel (Tony Sergeant)

15
Een vroeg doelpunt van Buffel zet de bezoekers meteen tot denken. Mechelen kan zich niet veel puntenverlies meer veroorloven.
20

Goal
Doelpunt van Joachim Mununga (Onbekend Onbekend)

25
 Gele kaart voor Wouter Vrancken

31
 Gele kaart voor Thomas Buffel

34
De sneeuwval steekt van wal. Hopelijk brengt dat de kwaliteit van het veld geen schade toe.
38
Mununga is de opvallendste man bij de bezoekers. Hij zorgde al voor de gelijkmaker. Nu wringt hij een goede kans de nek om.
40
 Gele kaart voor Stijn De Smet

46
Meteen een uitstekende kans voor Cercle om opnieuw op voorsprong te komen. Iachtchouk kan Renard niet verrassen.
46
Saadouni heeft de tweede helft op gang gefloten.


Scheidsrechter
Rust
Een evenwichtige eerste helft aan beide kanten vertaalt zich terecht op het scorebord. Buffel bracht de thuisploeg al snel op voorsprong. Mununga bracht halverwege de eerste helft de stand terug in evenwicht.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
50
Beide elftallen kunnen na dertien speeldagen niet aan de verwachtingen voldoen. Met een gelijkspel kan alleen Mechelen tevreden zijn. Vooral met het oog op de volgende afspraak.
54
Iachtchouk morst met de kansen. Hij komt andermaal voor Renard. De Mechelse doelman redt opnieuw de meubelen.
59
Mechelen zal uit een ander vaatje moeten tappen om het spelbeeld te keren in hun voordeel. Voorlopig krijgen we een mak KV Mechelen te zien.
60

Goal
Doelpunt van Oleg Iachtchouk (Stijn De Smet)
Derde keer goede keer voor Iachtchouk. Na twee missers van formaat brengt hij Cercle Brugge dan toch op voorsprong.
62
 Gele kaart voor Xavier Chen

65
Hebben de Maneblussers nog wat in petto om het Cercle Brugge moeilijk te maken?
68
Vervangen Honour Gombami
Ingevallen Tom De Sutter


70
Vervangen Wouter Vrancken
Ingevallen Julien Gorius


73
Kan Peter Maes nog een beslissende aanvallende versterking in de strijd gooien? De tijd dringt voor de bezoekers uit Mechelen.
76
Vervangen David Grondin
Ingevallen Kenneth Van Goethem


78
Buiten de kansen en het doelpunt van Iachtchouk gerekend, valt er maar weinig bijzonders te noteren op Jan Breydel. Krijgen we alsnog een eindoffensief van de Mechelaars?
82
Vleminckx maant zijn ploeggenoten aan tot haast. Cercle Brugge houdt de rangen goed gesloten en laat Mechelen het voetballen niet toe.
85
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Kristof Snelders


87
Vervangen Joachim Mununga
Ingevallen Jean-Paul Kielo Lezi


88
 Gele kaart voor Kenny Van Hoevelen

88
Cercle blijft baas en lijkt de zege niet meer uit handen te geven. KV Mechelen is er niet in geslaagd terug te komen na de 2-1.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.