De fans van Standard scanderen de naam van Michel Preud'homme, de ex-coach van de Rouches.
Standard staat al bijna op voorsprong. Dalmat met een knap schot dat over gaat.
Dante trapt ruim over doel.
7
Schitterende actie van Standard. De Camargo brengt de bal knap tot bij Witsel en die besluit op de paal.
7
Gevaar is nog niet geweken. Een schot van Defour wordt prima gepareerd door Jorgacevic. AA Gent ontsnapt aan een vroege achterstand.
13
De storm is wat gaan liggen. AA Gent komt beter in de wedstrijd.
16
AA Gent dreigt voor het eerst. Ruiz neemt de bal goed met de borst mee, maar Dante werkt nog in hoekschop.
22
Jorgacevic is geblesseerd en krijgt verzorging. De wedstrijd ligt dus even stil.
24
Een vrije trap van Defour belandt in de handen van Jorgacevic, die weer is opgelapt.
25

Goal
Doelpunt van Wilfried Dalmat (Milan Jovanovic)
Daar is het doelpunt voor Standard. Wilfried Dalmat trapt de bal hard voorbij een kansloze Jorgacevic. De assist was van Jovanovic.
29
Een knap schot van Witsel gaat net over het doel van Jorgacevic.
37
 Gele kaart voor Marko Suler
De eerste gele kaart in de wedstrijd is voor Suler.
39
Maric gaat neer in het strafschopgebied, maar Gumienny ziet er geen penalty in.
39
 Gele kaart voor Jonas De Roeck
De Roeck krijgt geel omdat hij protesteert.
39
 Gele kaart voor Kenny Thompson
Thompson krijgt geel voor een stevige overtreding op Dalmat.
40
De fase waarin Maric neerging in het strafschopgebied, was wel degelijk een penalty. Gumienny had hier moeten fluiten.
45
Een schot van Rosales wordt net gemist door Ruiz om in doel te devieren. Espinoza pakt makkelijk.

Scheidsrechter
Rust
Standard gaat met een verdiende voorsprong rusten. De score had hoger kunnen oplopen, maar AA Gent verdiende wel een strafschop.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
47
Een schot van Grondin gaat over.
47
Een poging van Kenny Thompson gaat voorlangs.
49
Maric besluit hoog over.
50
 Gele kaart voor Igor De Camargo

53

Goal
Doelpunt van Bonfim Dante (Onbekend Onbekend)
De eerste kans voor Standard in de tweede helft is meteen raak. Een vrije trap van de Braziliaan gaat binnen. Jorgacevic had die bal wel kunnen pakken.
58

Goal
Doelpunt van Milos Maric (Ernest Nfor)
AA Gent zit terug in de wedstrijd. Milos Maric controleert de voorzet van Nfor en trapt dan vanuit een scherpe hoek binnen.
60
Daar is AA Gent al opnieuw met een goeie kans voor Nfor, maar Espinpoza redt.
64
Na een prima pass van Mbokani, besluit Jovanovic naast.
65
Vervangen Roberto Rosales
Ingevallen Randall Azofeifa

66
Espinoza redt een poging van Ruiz.
68
Grondin brengt de bal voor, maar Sarr redt de bal met een omhaal van de lijn. Schitterend gedaan van de Senegalees en blijft geblesseerd liggen.
70
Het niveau van Standard is gezakt in de tweede helft en daar profiteert AA Gent van.
71
De Camargo neemt de bal goed mee en trapt dan vanuit een vrije scherpe hoek over.
74
 Gele kaart voor Dieumerci Mbokani

75
Een vrije trap van Azofeifa wordt door Espinoza gered met de vuisten.