Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen blijft steken op gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout

In een wedstrijd met wisselende kansen is KV Mechelen tegen Moeskroen niet verder geraakt dan een gelijkspel. Het werd 2-2 Achter de Kazerne, al zag KV wel twee doelpunten onterecht afgekeurd. Vleminckx bezorgde KVM in het slotkwartier toch nog een punt.

Scouts uit Rusland en Nederland waren afgezakt naar Mechelen om Asare te bekijken, maar de Ghanese linksachter was ziek en werd vervangen door Grondin. Door blessures en schorsingen zat KV achterin overigens danig in de problemen. De 19-jarige Romeo Van Dessel werd voor de leeuwen gegooid en maakte zijn debuut in eerste klasse. Bij Moeskroen stond Sakanoko in de spits.

Voor beide ploegen was het een beetje aftasten in de aanvangsfase. De eerste kans resulteerde meteen in een doelpunt. Vlak voor het einde van het eerste kwartier zorgde Koen Persoons met een heerlijke lel voor de 1-0. Onverdiend was dat niet, want Malinwa gaf al snel de toon aan. KV Mechelen was de betere ploeg, Excelsior Moeskroen kreeg nauwelijks een noemenswaardige actie bij mekaar gevoetbald. Na samenspel met Grondin kon Iddi op doel trappen. Het lage schot van de Ghanees werd gered door Volders. Mununga nam de bal in de rebound met het hoofd mee en kon ook binnenkoppen, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. KV Mechelen zag ten onrechte een 2-0 voorsprong door de neus geboord en hierna kwam Moeskroen meer opzetten. KV begon achteraan te pingelen en het was nu Moeskroen dat de wedstrijd naar zich toe trok. Baseggio kreeg ruimte om uit te halen en zag zijn schot maar net naast gaan. Een minuutje later was het toch 1-1. Sakanoko kopte een voorzet van Baseggio naar Lepoint en deze kopte van dichtbij binnen. Lepoint, die na dit seizoen naar AA Gent trekt, bezorgde zijn huidige ploeg zo nog een belangrijk doelpunt. KV Mechelen kwam niet meer in zijn ritme en trachtte stand te houden tot aan de rust, maar de thuisploeg slikte in blessuretijd alsnog een tweede doelpunt. Koen Persoons kon zonder problemen de voorzet van Sakanoko opvangen. Persoons raakte de bal echter heel slecht en stond zonder dat er een Moeskroen-speler in de buurt was op een wel erg domme manier een hoekschop toe. Baseggio bracht de bal voor doel. Biebauw liet zich in een luchtduel aftroeven door Lepoint en Van Hoevelen kopte via de lat ongelukkig in eigen doel: 1-2 en meteen hierna werd er afgefloten.

In het begin van de tweede helft was KV duidelijk nog niet goed wakker. Na een pass van Baseggio liet de Mechelse defensie Lepoint vrijlopen. Lepoint liftte de bal in één tijd op het dak van het doel. Moeskroen controleerde de partij en was in balbezit duidelijk een stuk sterker dan de Mechelaars. Malinwa kreeg de trein maar moeilijk op gang, maar na een klein kwartier kondigde zich toch beterschap aan. Na een mooi passje binnendoor van Imschoot kreeg Gorius een goede kans, Volders redde met de voet. KV Mechelen zette nu wel meer druk naar voren en eiste het spel stilaan terug op. Bjorn Vleminckx -voor aanvang van de partij gehuldigd als beste KV-speler van 2008- werkte de bal met de hand in doel. Scheidsrechter Burie had dit doorzien en keurde het doelpunt af. Aan de overkant kon Sishuba nog eens met de bal aan de haal. De flankspeler krulde de bal net naast. Een paar minuten later ging Lepoint aan het truitje van Iddi hangen. Lepoint werd met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd. KV Mechelen verspilde geen tijd en scoorde al snel de gelijkmaker. Eerst rolde een poging van Vleminckx via Volders net naast doel en dus in hoekschop. Gorius leverde dan enkele slechte voorzetten af, maar de derde was wel een hele goede en Vleminckx kopte de 2-2 tegen de netten. Mechelen zette Moeskroen nu stevig onder druk en in de toegevoegde tijd stond er nog één en ander te gebeuren. De bal werd doorgekopt naar de vrijstaande Vleminckx en deze schoot de bal tegen de touwen. Haaghedoren was duidelijk blijven hangen, maar de lijnrechter vlagde onbegrijpelijk voor buitenspel. Zo bleef het in KV Mechelen - Moeskroen 2-2.

Gezien het geleverde spel was een gelijkspel een billijke uitslag. Toch zal men zich in Mechelen benadeeld voelen door de arbitrage. Drie Mechelse doelpunten werden afgekeurd, waarvan twee ten onrechte. KV blijft door dit gelijkspel onderin hangen en zakt naar de veertiende plaats. Excelsior Moeskroen bekleedt de achtste stek.