Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen pakt zes op zes
Kevin Vanbuggenhout

Excelsior Moeskroen en KV Mechelen stonden zaterdag tegenover mekaar op Le Cannonier. Voor KV Mechelen was het de eerste competitiewedstrijd dit seizoen. Moeskroen nam in de tweede helft afstand en won met 3-1, de tweede zege al voor l'Excel.

Bij Moeskroen was er slechts één wijziging ten opzichte van het elftal dat op de eerste speeldag Tubeke versloeg. Ouali nam in de spits de plaats van Akwani in. KV Mechelen speelde Grondin(ex-Moeskroen) op de linksachter uit. Asare stond linksmidden. Vleminckx was geschorst, het aanvalsduo heette dus Nong - Rossini.

KV Mechelen kon voor de eerste dreiging in de wedstrijd zorgen. De vrije trap van Gorius miste kracht om Volders echt te kunnen verontrusten. Drie minuten later kwam Moeskroen een eerste keer piepen. Renard had geen problemen met een kopbal. Na een dik kwartier viel de eerste grote kans te noteren. Custovic kopte door naar Ouali. De spits kapte naar binnen en liftte de bal van dichtbij over. Moeskroen won in het begin nagenoeg alle duels. Ook de passing was bij Moeskroen een stuk beter dan bij Mechelen. Qua doelgevaar deed KV Mechelen het dan weer iets beter. Nong speelde de bal in de loop van Geudens. Hij kon van dichtbij inschieten, Volders redde met de voet. De daaropvolgende hoekschop werd door Rossini doorgekopt en Kevin Geudens mocht moederziel alleen van dichtbij de 0-1 binnenkoppen. De reactie van Moeskroen bleef niet uit en drie minuten later was de stand alweer in evenwicht. Custovic kreeg de tijd om aan te leggen en knalde prachtig voorbij Renard in de rechterbovenhoek. Mechelen zat wel beter in de wedstrijd dan in de aanvangsfase. De Manenblussers kregen stilaan meer greep op het middenveld en waren zeker op stilstaande fases behoorlijk gevaarlijk. Gorius kopte een vrije trap van Grondin op doel. Volders was opnieuw bij de pinken. Kort nadien zag KV Mechelen doelpuntenmaker Geudens gekwetst uitvallen. Het rechterbeen van de verdedigende middenvelder werd op een verschrikkelijke manier -onbedoeld- gefnuikt door Sapina. Geudens liep hierdoor een beenbreuk op en kijkt aan tegen een erg lange revalidatie. De wedstrijd ging natuurlijk door, Mununga kwam Geudens vervangen. Diep in de blessuretijd van de eerste helft zette Asare nog eens een actie op. De Ghanees werd in de sandwich genomen en ging graag tegen de mat. Ref Bylois floot strafschop. Jeroen Mellemans wou scoren voor zijn goede vriend Kevin Geudens, maar dat plannetje ging lelijk de mist in. Volders pakte de strafschop van Mellemans. KV Mechelen lijkt meteen opgescheept met een penalty-probleem. De oefenmatchen inclusief miste KV dit seizoen reeds vier strafschoppen, waarvan twee door aanvoerder Jonas Ivens

Excelsior Moeskroen ging het best van start in de tweede periode. Lepoint devieerde een lage voorzet van Custovic naast. KV Mechelen kwam niet meer aan spelen toe en liep ook nog eens op een counter van Moeskroen. Oussalah had veel ruimte en ging voorbij Chen alvorens te scoren met een gekruist schot. Malinwa schoot opnieuw wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal op vrije trap viel net naast doel. Twee minuten later miste Moeskroen een reuzekans om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Custovic kwam vrij en zag zijn poging gered door Renard. De rebound viel voor de voeten van Ouali die enkel simpelweg hoefde binnen te tikken. Ouali trapte onbegrijpelijk over. De wedstrijd kon nog altijd opnieuw kantelen en Mununga had de 2-2 aan de voet. Mark Volders had echter een schitterende parade in huis. Enkele minuten nadien was het aan de overkant wel prijs. Een slechte inspeelpass van één van de Mechelse verdedigers lag mee aan de basis. Na een goede lange bal van Baseggio trapte Custovic de 3-1 binnen. De match was gespeeld, Moeskroen kon naar hartelust counteren. De thuisploeg had nu overwicht en rechtvaardigde de zege. Een goed spelende Baseggio stak mooi door naar invaller Akwani, hij schoof de bal net naast. KV Mechelen kreeg ook nog wel een kansje, maar Rossini trapte naast de bal. De laatste kans uit de wedstrijd was voor Akwani, maar hij dacht teveel na over zijn dribbel. Moeskroen tikte de wedstrijd uit en haalde het met 3-1.

Met een 6 op 6 heeft Moeskroen het seizoen alvast goed ingezet. Naast een goed spelende Baseggio en de gevaarlijke aanvallers had ook een sterke Mark Volders een groot aandeel in de 3-1 zege. In de tweede helft deed Moeskroen de wedstrijd in zijn voordeel kantelen. KV Mechelen zal zich vooral de gemiste strafschop beklagen. Al gaan de Mechelse zorgen in de eerste plaats uit naar Kevin Geudens, die voor een heel lange tijd niet meer op een voetbalveld te bespeuren zal zijn.