Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - Charleroi (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Cercle Brugge en Charleroi live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Voor beide ploegen staat veel op het spel. Cercle Brugge heeft een overwinning nodig om de voeling met de top te behouden. Charleroi wil de drie punten om weg te geraken uit de gevarenzone. De Boeck kon bij zijn opstelling kiezen uit de volledige kern. Collins moet het stellen zonder de gekwetsten Orlando, Diallo en Chiarelli. Ook op Defays, Sbai, Chabaud en Théréau kan de Charleroi-coach niet rekenen. Zij zijn geschorst.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Boi Frederik, Prince Nyoni Vusumuzi, Portier Anthony, Viane Denis, Iachtchouk Oleg, Serebrennikov Sergiy, Vidarsson Arnar, De Smet Stijn, Foley Dominic, Gombami Honour.
Charleroi: Laquait Bertrand, Chakouri Mohamed, Joneleit Torben, Kéré Mahamoudou, Moia Massimo, Miceli Damien, Camus Fabien, Gregoire Christophe, Guedioura Adlène, Mujangi Bia Geoffrey, Habibou Mahamadou.
00:00
Scheidsrechter Simon fluit de laatste partij van de speeldag op gang.
4
Stijn De Smet schiet op doel. Laquait gaat goet plat.
7
Een eerste keer Charleroi. Grégoire komt net niet bij een voorzet. Nyoni was hem te vlug af.
9
Serebrennikov profiteert van slecht wegwerken in de Charleroi-verdediging. Zijn schot gaat echter over doel.
13
Camus doet een poging maar Verbist heeft geen moeite met de botsende bal.
14
Deze keer gaat Mujangi-Bia zijn kans. Hij schiet hoog over.
19
Mujangi Bia neemt de bal aan met de hand maar mag toch schieten. Opnieuw over.
21

Goal
Doelpunt van Habib Habibou (Christophe Gregoire)
Portier laat zich in de luren leggen op een voorzet van Grégoire. Habibou bedankt en zet de 0-1 op het bord.
27
Opnieuw gevaar van Charleroi. Habibou is deze keer iets te gretig en krijgt de fout tegen wegens duwen.
28
Foley zet Laquait aan het werk. De Ier kopt echter recht in de handen van de doelman.
32
Daar is Habibou opnieuw. Verbist kan nog redden maar moet een hoekschop toestaan.
35
Charleroi blijft baas. Grégoire zet voor. Vidarsson kan de bal nog net onderscheppen vooraleer Mujangi Bia er gevaarlijk mee kan zijn.
38

Goal
Doelpunt van Oleg Iachtchouk (Vuza Prince Nyoni)
Iachtchoek draait en schiet de bal in de korte hoek binnen.
43
Iachtchouk neemt Laquait alweer onder vuur. De Fransman wint het duel en bokst in hoekschop.
45
Foley schiet nog eens op doel maar Laquait laat zich niet verrassen.

Scheidsrechter
Rust
Rusten geblazen. Charleroi kwam verdiend op voorsprong en domineerde na dat doelpunt. Cercle kon vijf minuten voor de rust gelijkmaken en werkte zich daarna terug in de partij.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Tweede helft is begonnen zonder wijzigingen.
47
Iachtchouck kan net niet bij de doorsteekbal van De Smet.
50
 Gele kaart voor Adlène Guedioura

52
Habibou kopt terug op Mujangi Bia. Verbist pakt makkelijk diens schot.
57
De tweede helft lijkt maar niet op gang te komen. De Smet knalt één van de weinige mogelijkheden over.
59
Verbist kan een bal van Camus nog ternauwernood redden. Ook op de hoekschop is Verbist paraat.