Datum: 20/02/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Luminus Arena
Volders pakt punt voor Moeskroen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Volders pakt punt voor Moeskroen
Foto: © SC

Racing Genk is er in eigen huis niet in geslaagd om een verlengstuk te breien aan de overwinning op het veld van Club Brugge. De Limburgers kwamen tegen Moeskroen niet verder dan een gelijkspel.

Het blauw-witte supporterslegioen werd in de Cristal Arena al snel monddood gemaakt. Moeskroen kroop na een kwartier voor het eerst uit zijn patstelling en kwam via Idir Ouali op voorsprong. Het eerste doelpunt voor de Fransman in ruim vijf maanden. Ouali profiteerde optimaal van een snel genomen vrije trap van Walter Baseggio, liet Joao Carlos achter zich en duwde het leer tussen de benen van Davino Verhulst tegen de netten.
 
Racing Genk was de betere ploeg, maar vond moeilijk openingen in de dubbele muur van de bezoekers. Balasz Totth besloot een reuzekans naast de kooi van Mark Volders. Op het halfuur was de 31-jarige doelman van Les Hurlus toch geklopt. Stein Huysegems bood Adam Nemec de gelijkmaker op een schoteltje aan. Eerste bal tussen de palen en meteen raak.
 
De jongens van Ronny Van Geneugden schoten wakker en belaagden Volders, maar die gaf geen krimp op pogingen van Toszer, De Mul en Huysegems. Genk ging in de tweede helft door op zijn elan, maar zelfs de sterk ingevallen Elyaniv Barda -voor het eerst sinds 18 januari in de ploeg- slaagde er niet in om de drie punten thuis te houden. Uit vijf kansen slaagde hij er niet in om de netten te doen trillen.
 
Ook De Mul kon Volders niet meer verschalken. Aan de overkant moest Verhulst knap redding brengen op een kopbal van Jaycee. Genk laat belangrijke punten liggen in de strijd om de derde plaats en de concurrentie voor Europees voetbal zien naderen. Moeskroen pakt een belangrijk punt om zich te verzekeren van het behoud, maar blijft in 2009 zonder zege. (AN)
Herbeleef KRC Genk - Moeskroen