Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Germinal Beerschot wil in afwachting van de toppers tegen Anderlecht, Standard en Club Brugge thuis nog punten panken om de degradatieplaatsen definitief achter zich te laten. Aimé Anthuenis kan niet rekenen op de geblesseerde Sanharib Malki. Kevin Vandenbergh neemt zijn plaats in de spits in Kortrijk gaat op zoek naar zijn eerste overwinning in zeven wedstrijden. Trainer Hein Vanhaezebrouck zal scheidsrechter Efong Nzolo met argusogen in de gaten houden.
Germinal Beerschot: Proto Silvio, Monteyne Martijn, Monteyne Pieterjan, Van Dooren Kurt, Mitreski Igor, Cruz Daniel, Leko Ivan, Goor Bart, De Decker Wim, Vandenbergh Kevin, Haroun Faris.
KV Kortrijk: Mollez Peter, De Ly Bram, Verbrugghe Brecht, Hempte Jimmy, Lahaye Tristan, Calvo Daniel, Kouyate Cheikhou, Oussalah Mustapha, Kums Sven, De Beule Davy, Coulibaly Elimane.
1
We zijn vertrokken.
1
De wedstrijd is begonnen met een vijftal minuutjes vertraging. Germinal Beerschot wou zijn jeugdspelers eens in de bloemetjes zetten en stelde hen voor aan het publiek.
5
Eerste kansje voor Germinal Beerschot. Leko kopt door tot bij Vandenbergh, maar Mollez duikt goed in de voeten.
9
Tweede mogelijkheid voor de thuisploeg. Haroun kopt een hoekschop recht op Mollez.
15
Weinig spektekal voorlopig op Het Kiel. Silvio Proto kijkt werkloos toe en ook collega Mollez heeft al een tijdje geen bal gezien.
18

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Daniel Cruz)
Faris Haroun brengt Germinal Beerschot op voorsprong na een snelle tegenstoot. Via Goor brengt Cruz het leer voor tot bij Haroun, die het leer naast Mollez in doel schuift.
21
Germinal Beerschot probeert meteen door te drukken. Een vluchtschot van Goor vliegt over de kooi van Mollez.
30
Een flauwe wedstrijd op Het Kiel. Leko probeert het nog eens met een afstandsschot, maar zijn poging zwaait ver over de achterlijn naast.
33
Eindelijk nog eens echt doelgevaar na een mooie actie van Germinal Beerschot. Vandenbergh trapt het leer zwak naast.
39
Kortrijk krijgt een vrije trapp ter hoogte van de hoekschopvlag. Kunnen de bezoekers iets terug doen?
43
Strafschop voor Germinal Beerschot na handsspel van Verbrugghe.
44

Goal
Doelpunt van Ivan Leko (Onbekend Onbekend)
Ivan Leko zet de strafschop feilloos om. De Kroaat trapt het leer hoog in het dak van het doel.
45
Eén minuut extra tijd.

Scheidsrechter
Rust
Germinal Beerschot duikt na een ontstellend zwakke eerste helft met een geruststellende 2-0 voorsprong de kleedkamers in. Haroun opende na een knappe paars-witte aanval halverwege de eerste helft de score. Leko verdubbelde in de slotfase vanop de stip.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang gefloten.
49
De eerste kans na rust is voor Germinal Beerschot. Daniel Cruz draait het leer maar net naast de kooi van Mollez.
51
 Gele kaart voor Pieterjan Monteyne
Fout.
55
 Rode kaart voor Cheikhou Kouyate
Het wordt nu heel moeilijk voor KV Kortrijk. Kouyaté gaat met de voet vooruit op Proto en trapt de doelman op de borst. Nzolo twijfelt niet en trekt de rode kaart.
60

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Pieterjan Monteyne)
Boeken dicht voor KV Kortrijk. Haroun dikt na een knappe aanval aan tot 3-0. Leko stuurt Monteyne diep op de flank. Haroun duwt zijn voorzet makkelijk tegen de netten.
63
Vandenbergh bijna met de 4-0. De aanvaller komt een voetje te kort om een vrije trap van Leko in doel te deviëren.