andAnderlecht
Germinal Beerschot
Datum: 21/03/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Lotto Park
Anderlecht kent het geluk van de kampioen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Anderlecht kent het geluk van de kampioen
Foto: © SC

Anderlecht heeft een einde gemaakt aan de reeks zonder nederlaag van Germinal Beerschot. De Brusselaars wonnen echter zonder glans. De bezoekers schreeuwden in de slotfase nog om een strafschop.

Germinal Beerschot begon uitstekend aan de wedstrijd en had na tien minuten eigenlijk al moeten voorstaan. De Anderlecht-defensie leek op een Zwitserse bol Emmental en zag de bezoekers langs alle kanten passeren.

Goor op de paal

De Antwerpenaren vergaten echter te profiteren. Faris Haroun miste zijn controle door een slecht opspringende bal en een schitterend vluchtschot van Bart Goor belandde op de binnenkant van de paal. Een tweede poging van Haroun ging in het zijnet.

De bezoekers verloren een geblesseerde Daniel Cruz en daarmee ook de greep op de wedstrijd. Aanvallend wisten de jongens van Aimé Anthuenis niet meer van welk hout pijlen te maken. Anderlecht herstelde het evenwicht, maar speelde ondermaats en kon alleen uit de tweede lijn dreigen.

Losada imiteert Goor

Silvio Proto reageerde twee keer attent op afstandsschoten van Lucas Biglia en tikte ook een poging van Guillaume Gillet uit zijn doel. Net voor rust was de Anderlechthuurling toch geklopt, maar de heerlijke krul van Hernan Losada spatte uiteen op de paal. Stanislav Vlcek kopte de rebound onbegrijpelijk naast.

Ook in de tweede helft schoot Germinal Beerschot het best uit de startblokken. De bezoekers wrongen echter opnieuw enkele doelpuntrijke kansen de nek om. Goor infiltreerde de defensie van zijn vorige werkgever, maar duwde het leer naast de kooi van Davy Schollen. De ingevallen Paul Kpaka besloot van dichtbij op de Brusselse doelman.

Strafschopfase

Proto kreeg amper werk op te knappen, maar was net voorbij het uur toch geklopt. De Rode Duivel duwde eerst nog een schot van Gillet in hoekschop. In de daaropvolgende scrimmage voor doel was hij echter kansloos. Marcin Wasilewski kroonde zich van dichtbij tot de verlosser van het Astridpark. Niet veel later mocht Anderlecht heel blij zijn dat Jan Polak mocht blijven staan na een tackle met twee voeten vooruit.

Germinal Beerschot vroeg in de slotfase nog een strafschop voor handsspel van Olivier Deschacht, maar Bourdouxhe weigerde (terecht) het leer op de stip te leggen. Matias Suarez besliste op de tegenaanval de wedstrijd. (AN)

Herbeleef Anderlecht - Germinal Beerschot